Press: Svenska pressreleaser: 27 Maj 2010
KMR

”ADHD-BEHANDLING”: AMFETAMIN MOT FÖRGIFTNINGSSYMTOM
2010-05-27


I stort sett alla svenska medier rapporterar nu att ”Insektsgift kan ge ADHD”, vilket visats av en stor amerikansk studie. Man har dock missat att rapportera ett faktum: barn som blivit förgiftade av bekämpningsmedel får ett nytt gift – amfetamin – som ”behandling” av just förgiftningssymtomen.

KMR har sedan länge berättat om att det finns många orsaker till det beteende som psykiatriker döpt till ADHD och falskeligen påstått vara en medfödd och kronisk störning i hjärnan. En påstådd ”kemisk obalans” som rättfärdigat utskrivning av amfetamin till massor av barn (och vuxna).

Vi har bland annat skrivit om den förgiftning som barn utsätts för genom miljögifter och tillsatsämnen i maten – som kan orsaka ett hyperaktivt beteende.

Redan för 19 år sedan, år 1991, varnade KMR för detta. Samtidigt som professor Christopher Gillberg lanserade amfetaminbehandling av hyperaktiva barn. Vi menade att det var fullständigt vansinnigt att ge amfetamin till barn som redan var förgiftade av tillsatsämnen.

KMR varnade för tillsatsämnen i maten redan för 16 år sedan
http://www.kmr.nu/pressrel_2007_09_11.htm

Vi måste se över tillsatserna i maten innan vi ger mediciner
http://www.kmr.nu/artikel_holm.htm

Det som kallas adhd behöver inte vara en hjärnskada. Problemen beror på tillsatser i maten.
http://www.kmr.nu/pressrel_2007_06_04.htm

I nuet får 19 000 svenska barn och ungdomar ADHD-droger, som alla har en toxisk effekt (en gifteffekt). En hel del av dessa barn får alltså ett nytt gift som behandling av sitt redan förgiftade tillstånd.

Idag kommenterar professor Gillberg sambandet mellan ”ADHD-symtom” och insektsgifter i Svenska Dagbladet, och säger ”att vi inte längre kan blunda för att det kan finnas ett sådant samband”.

Vi väntar nu på slutsatsen att dessa barn inte bör behandlas med ytterligare gifter.

 


Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten


  

Copyright © 2010 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.