Press: Svenska pressreleaser: 4 juni 2007
KMR

DET SOM KALLAS ADHD BEHÖVER INTE VARA EN HJÄRNSKADA. PROBLEMEN BEROR PÅ TILLSATSER I MATEN.
2007-06-04


En stor undersökning som utförts i Storbritannien visar att tillsatser i maten ger barn beteendeproblem - och psykiatrin pengar. Från och med nästa år kommer därför två av de största livsmedelsjättarna där, Asda och Marks & Spencers, att ta bort sötningsmedlet aspartam och smakförstärkaren natriumglutamat samt fem andra tillsatsämnen, bl.a. de så kallade Azofärgämnena.

Sammanlagt närmare 15 000 produkter kommer att rensas från konstgjorda tillsatsämnen. Undersökningen som kommer från det brittiska livsmedelsverket har ännu inte publicerats men det har redan framkommit data som visar att det som kallas ADHD inte alls behöver vara en hjärnskada - i den bemärkelsen som psykiatrin lägger i ordet. Det är heller ingen amfetaminbrist. Barn är extremt känsliga för tillsatser i maten och de blir helt enkelt förgiftade. Diagnosen ADHD har dock blivit en miljardindustri för psykiatrin och läkemedelsindustrin. Bara i USA går 4-5 miljoner barn och ungdomar på rent amfetamin varje dag. I Sverige får 17.000 barn, ungdomar och vuxna amfetamin eller liknande preparat.

Men det är definitivt inget nytt att tillsatsmedel i maten och övriga miljögifter skapar beteendeproblem.
- Jag har varnat för dessa saker i över 25 år och det är glädjande att det börjar uppmärksammas men tragiskt att det inte skett förr, säger doktor i akupunktur, Sven Holm som också är skolmedicinskt utbildad i Japan.

Sven Holm har i ett flertal uppmärksammade och uppskattade artiklar beskrivit effekterna av tillsatsämnen, såsom aspartam och glutamat.
- Enligt boken om livsmedelstillsatser så står det att smakförstärkaren glutamat inte får tillsättas i barnmaten, därför att glutamat anses ge hjärnskador på försöksdjur, neurologiska skador. Men man slutar väl inte att vara barn efter sex månader?

Peter Anstrin, redaktör på tidningen Mänskliga Rättigheter, menar att det är dags att se över psykiatrin från grunden.

- Dessa diagnoshysteriska människor har drogat ner miljontals barn med amfetamin på grundval av förgiftningsskador. Det är som att släcka eld med bensin. Först och främst uppvisar barn och ungdomar beteendestörningar på grund av att de är förgiftade, sedan lägger man till hundra procent rent amfetamin i relativt höga doser. Mycket riktigt exploderar många av dem. Så gott som alla skolskjutningar har föregåtts av flitigt intag psykiatriska droger, amfetamin och/eller antidepressiva medel.

 

För mer information kontakta KMR på tel. 08-83 85 18

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMRs hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2, 124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2007 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.