Press: Svenska pressreleaser: 11 september 2007
KMR

KMR VARNADE FÖR TILLSATSÄMNEN I MATEN REDAN FÖR 16 ÅR SEDAN
2007-09-11


tidning

Redan för 16 år sedan varnade KMR för att tillsatsmedel i maten kunde orsaka hyperaktivitet. Det var samtidigt som professor Gillberg lanserade amfetaminbehandling av hyperaktiva barn. Vi menade att det var fullständigt vansinnigt att ge barn, som redan var förgiftade av tillsatsämnen, amfetamin.

En stor undersökning som utförts i Storbritannien och nyligen publicerats i The Lancet visar att tillsatser i maten inte bara förvärrar barns beteende - de är orsaken till det. Från och med nästa år kommer därför två av de största livsmedelsjättarna där, Asda och Marks & Spencers, att ta bort sötningsmedlet aspartam och smakförstärkaren natriumglutamat samt fem andra tillsatsämnen, bl.a. de så kallade Azofärgämnena.

Tusentals produkter kommer att rensas från konstgjorda tillsatsämnen. Undersökningen som kommer från det brittiska livsmedelsverket visar att det som kallas ADHD inte alls behöver vara en hjärnskada - i den bemärkelsen som psykiatrin lägger i ordet. Det är heller ingen amfetaminbrist. Barn är extremt känsliga för tillsatser i maten och de blir helt enkelt förgiftade. Diagnosen ADHD har dock blivit en miljardindustri för psykiatrin och läkemedelsindustrin. Bara i USA går 4-5 miljoner barn och ungdomar på rent amfetamin varje dag. I Sverige får 17.000 barn, ungdomar och vuxna amfetamin eller liknande preparat.

Peter Anstrin, redaktör på tidningen Mänskliga Rättigheter, som publicerade den första varningen för tillsatsämnen i maten i nummer 1 - 1991 menar att det är dags att se över psykiatrin från grunden.
- Dessa diagnoshysteriska människor har drogat ner miljontals barn med amfetamin på grundval av förgiftningsskador. Det är som att släcka eld med bensin. Först och främst uppvisar barn och ungdomar beteendestörningar på grund av att de är förgiftade, sedan lägger man till hundra procent rent amfetamin i relativt höga doser. Mycket följdriktigt exploderar många av dem. Så gott som alla skolskjutningar och sanslöst våld har föregåtts av flitigt intag psykiatriska droger, amfetamin och/eller antidepressiva medel.

KMR har nu haft rätt gällande psykiatrin i sak efter sak under alla år. Vi var även först med att varna för lyckopillren. Vi visste redan i slutet av 1980-talet att de utlöser självmordstankar och våld. Nu har man varningar på etiketter eller bipacksedlar.

KMR ligger med andra ord 15 år före övriga media gällande psykiatrin.

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMRs hemsida: www.kmr.nu
För ytterligare information: 08-83 85 18
Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2
124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2007 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.