Press: Svenska pressreleaser: 27 mars 2008
KMR

"ADHD-BEHANDLING" - 12734 BARN OCH UNGA FÅR AMFETAMIN - ALDRIG HAR KÖERNA TILL DROGER VARIT SNABBARE
2008-03-27


Aldrig tidigare har det skrivits ut mer amfetamin till barn och unga i Sverige. Medan media klagat över de långa köerna har utskrivningen av droger till barn exploderat. Samtidigt har den största långtidsstudien av "ADHD-medicin" visat: det finns "inget som indikerar att medicin är bättre än inget alls"; den ger tillväxthämningar och ÖKAR risken för kriminellt beteende.

Förra året fick 12734 svenska barn och ungdomar (0-19 år) amfetamin - en ökning med 31 procent bara på ett år. Utskrivningen av droger till barn var förra året 12 gånger högre än år 2000! Med det slår Sverige internationella rekord när det gäller ökning i drogutskrivning till barn.

Men media har följt läkemedelsbolagens och psykiatrins PR-budskap och i stället klagat över de "långa köerna" - ingen har brytt sig om att rapportera fakta: Aldrig har barnens amfetaminköer varit snabbare.

"Patientföreningen" Attention håller snart konferens i Västerås - med stöd av Västerås stad, och läkemedelsbolag som Eli Lilly. Det är en ensidig tillställning som ska leda till att än fler barn och vuxna får psykofarmaka och beroendeframkallande droger med hög missbrukspotential - i namn av hjälp. (Se tidigare pressmeddelande om "behovet" av amfetamin för barn och vuxna, från Attention och Janssen-Cilag, http://www.euroinvestor.se/News/ShowNewsStory.aspx?StoryId=8916950 )

På Attentions konferens kommer media inte - trots att budskapet är "Kunskap gör skillnad" - att få höra om resultatet från den nyligen avslutade största långtidsstudien av amfetaminbehandling. En studie som visat att det finns "inget som indikerar att medicin är bättre än inget alls" - och som visat att pillren ger tillväxthämningar och ÖKAR risken för kriminellt beteende. (Se KMRs pressmeddelande: VÄRLDENS STÖRSTA ADHD-STUDIE http://www.kmr.nu/pressrel_2007_11_13.htm )

Inte heller kommer någon av de psykiatriker som finns på konferensen att berätta om det missbruk som utskrivning av ADHD-droger alltid leder till - ett missbruk som vi snart kommer att märka av också i Sverige. (Se KMRs pressmeddelande: PSYKIATRIN LANSERAR KAMPANJEN "JA TILL DROGER!" http://www.kmr.nu/pressrel_2007_03_02.htm )

Samtidigt som svenska psykiatriker och läkemedelsbolag genom intensiv lobbyverksamhet drivit fram den våldsamma ökningen av ADHD-droger till barn i Sverige har de internationella varningarna för dessa droger skjutit i höjden. (Se bland annat KMRs pressmeddelande: NYA VARNINGAR OM "ADHD-MEDICINER" - 1000 RAPPORTER OM PSYKOSER OCH MANI, 1500 RAPPORTER OM AGGRESSIONER OCH VÅLDSBETEENDE http://www.kmr.nu/pressrel_2006_03_17.htm .)

KMR kräver att Socialstyrelsens "kunskapsdokument" ADHD hos barn och vuxna dras in med omedelbar verkan. De rekommendationer som ges i detta dokument bygger i avgörande delar på den nu avslöjade falska informationen från tidigare delar av MTA-studien, och har alltså lett till att 12 734 svenska barn och ungdomar i nuet får ADHD-droger - droger som har hög missbrukspotential och som ger tillväxthämningar, också för den växande hjärnan.

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMRs hemsida: www.kmr.nu
För ytterligare information: 08-83 85 18
Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2
124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2008 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.