Press: Svenska pressreleaser: 16 Juni 2012
KMR

MILTON AFFISCHNAMN FÖR LÄKEMEDELSBOLAG SOM DÖMTS TILL MÅNGMILJARDBÖTER
2012-06-16


Ing-Marie Wieselgren (handläggare för psykiatrifrågor på SKL) och lobbyisten (f.d. psykiatrisamordnaren) Anders Milton är affischnamn för läkemedelsbolaget Janssen under Almedalsveckan. Samma bolag som i USA dömts till mångmiljardböter – det sista rättsfallet ser ut att sluta med världens näst högsta bötesbelopp 2,2 miljarder dollar, 15 miljarder kronor.

I en pressrelease från Janssen berättas att Ing-Marie Wieselgren, ansvarig för psykiatrifrågor på Sveriges Kommuner och Landsting, ska ställa upp för bolaget på Almedalsveckan, tillsammans med Anders Milton (delägaren i lobbyistföretaget ISAK).

Tillsammans har Wieselgren och Milton redan hjälpt läkemedelsbolaget att skapa en otrolig försäljningsökning för ADHD-drogen Concerta. Detta genom de amfetaminprojekt som duon drog i gång som ansvariga för "psykiatrisamordningen". Janssen har sedan år 2007 sålt Concerta för nästan 800 miljoner kronor i Sverige.

De sista åren har både Wieselgren och Milton talat sig varma för amfetaminförskrivning till barn, vuxna och kriminella på Janssens seminarium under Almedalsveckan. (Se KMR:s tidigare avslöjande av detta: "Läkemedelsbolag köpte i smyg rättigheterna till ADHD-projektet i Norrtälje": http://www.kmr.nu/pressrel_2011_01_03-lakemedelsbolag-kopte-i-smyg-rattigheterna-till-adhd-projektet-i-norrtalje.htm )

Och nu är det dags igen – Janssen har till och med lyckats få med socialförsäkringsminister Ulf Kristersson i tillställningen. Läkemedelsbolaget har döpt sitt seminarium till "WANTED – Ett normalt liv", ett sällsynt missvisande namn, vilket alla dom som drabbats av skador från läkemedelsbolagets psykiatriska droger kan intyga.

Är det inte dags att inblandade journalister börjar ställa lite kritiska frågor om den kriminalitet som nu avslöjats i USA och som avspeglar sig i de gigantiska bötesbelopp som läkemedelsbolaget Johnson & Johnson genom dotterbolaget Janssen fått betala?

Är inte det näst största bötesbeloppet i världen – 2,2 miljarder doller, 15 miljarder kronor – värt att uppmärksamma? Är inte alla de andra rättsfallen mot läkemedelsbolaget värda att förmedla till svenska läsare? (Se Bloomberg, "J&J Said to Pay $2.2 Billion to End Risperdal Sales Probe", 11 juni 2012,
http://www.bloomberg.com/news/2012-06-11/j-j-said-to-pay-2-2-billion-to-end-risperdal-sales-probe.html , se "Johnson & Johnson fick betala 7 miljarder över 7 miljrder för marknadsföring av Risperdal"
http://www.kmr.nu/pressrel_2012_04_12-johnson-johnson-fick-bota-over-7-miljarder-for-marknadsforing-av-risperdal.htm )

Det vi sett i USA sker nu också i Sverige – och det sker mitt framför ögonen på besökande journalister under Almedalsveckan!

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2012 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.