Press: Svenska pressreleaser: 18 februari 2008
KMR

ANTIDEPRESSIVA MEDEL BAKOM OCKSÅ DEN SENASTE SKOLSKJUTNINGEN I USA
2008-02-18


Enligt nyhetsrapporter har även Steven Kazmierczak, ansvarig för vansinnesdådet i Illinois, tagit psykiatriska droger. I hans fall antidepressiva medel - som enligt officiella varningar från läkemedelsmyndigheter kan skapa självmordsbeteende, mani, psykos, hallucinationer, fientlighet, aggression och våldsbeteende.

"Det är galet, galet, helt galet. Han var den mest milda och lugna kille man kan tänka sig," berättade professor Jim Thomas som jobbade nära Kazmierczak vid Northern Illinois University till en Chicago-tidning. "Han verkade lika normal som du och jag."

I Kazmierczaks fall rör det sig enligt rapporter om de allvarliga abstinenssymtom som antidepressiva medel kan framkalla - en effekt som psykiatriker och läkemedelsbolag länge fullständigt förnekat, att psykotropiska, psykiatriska droger kan förvränga personligheten totalt på dem som tar dem.

Läkemedelsbolagens hemlighållna kliniska studier har visat att man länge känt till - men inte berättat - att en hel del personer kan få mycket allvarliga skadeverkningar av psykofarmakan när de börjar med den eller försöker sluta. Till abstinenssymtomen räknas just självmordsbeteende, mani, psykos, hallucinationer, fientlighet, aggression och våldsbeteende. Det är alltså inte någon "underliggande sjukdom" som kommer till dagen, utan en direkt effekt av psykofarmakan. Försök på helt friska personer utan några psykiska problem har bekräftat dessa effekter.

Mönstret i detta vansinnesdåd stämmer med den absoluta majoriteten av de tidigare. Bakom vågen av dödsskjutningar finns EN enda trovärdig gemensam nämnare: Så gott som alla förövarna hade tagit någon form av psykiatrisk drog. Detta är den gemensamma nämnaren. Inte TV, datorspel, kläder, vapen eller vad de åt till frukost.

Att antidepressiva medel och andra psykofarmaka kan framkalla våld är nu helt klarlagt. Flera undersökningar visar på detta. En studie som släpptes den 18 september 2006 visar på det skrämmande faktum att psykiatriska droger skapar våldsmän av annars helt friska, ej våldsbenägna människor. Studien som publicerades i tidskriften PLoS Medicine visade att de antidepressiva SSRI-medlen markant ökade risken för kraftigt våld. Ett team av forskare vid Cardiff University hade utfört forskning på kopplingen mellan SSRI och våldsamt beteende. Forskningsledaren, David Healy, sade:
- Vi har säkra bevis för att drogerna kan göra människor våldsamma och man måste dra slutsatsen utifrån detta att det kommer fler våldsepisoder.

Och det har det verkligen gjort.

Men vad gör media? Så gott som ingen media i Sverige har eller vill dra den mest uppenbara slutsatsen av alla: det är de psykiatriska drogerna som skapar mördare.

Läs mer på http://www.kmr.nu/pressrel_2007_12_27.htm

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMRs hemsida: www.kmr.nu
För ytterligare information: 08-83 85 18
Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2
124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2008 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.