Press: Svenska pressreleaser: 27 december 2007
KMR

DET ÄR UTAN TVEKAN PSYKIATRISKA DROGER SOM LIGGER BAKOM VANSINNESDÅDEN. MEDIA BÖRJAR SAKTA VAKNA.
2007-12-27


demonstration

KMR demonstrerade mot psykiatrin och de psykiatriska drogerna, bara några dagar efter mordet på John Lennon, den 8 december 1980.

Matthew Murray, 24, som för en vecka sedan sköt ihjäl fem personer varav två i en kyrka i Colorado Springs fick två olika antidepressiva droger vid 17 års ålder. Robert Hawkins från Omaha, som en vecka innan sköt ihjäl åtta personer i ett shoppingcenter i USA fick Ritalina och det antidepressiva medlet Zoloft redan från fem års ålder. Listan är lång. Men nu börjar media i USA att sakta vakna upp.

murrayMatthew Murray

hawkinRobert Hawkins

FOX National News avslöjade i söndags (16/12-07) kopplingen mellan skolskjutningar och psykiatriska droger. Fler och fler bevis läggs nu fram som visar hur de psykiatriska droger framkallar sanslöst våld. Miljontals barn får dessa mycket kraftiga droger som bevisligen framkallar psykoser, mani och våld. Även media börjar nu förstå att det är själva behandlingen som är problemet.
http://youtube.com/watch?v=gUchjOKxKY8

För det är nu inte längre någon tvekan om att det är de psykiatriska drogerna som utlöser de oprovocerade vansinnesdåden och masskjutningarna. För KMR har det aldrig varit det. Bara några dagar efter att John Lennon skjutits till döds av Mark Chapman, som gick på psykdroger, den 8 december, 1980, demonstrerade vi i Stockholm mot de psykiatriska drogerna. Därefter har våldet bara eskalerat, men media och myndigheter har blundat för det faktum att bakom så gott som alla vansinnesdåd finns det psykiatriska droger. Och framförallt, att alla gärningsmännen har blivit aggressiva och våldsamma först EFTER användning av de psykiatriska drogerna. Detta är viktigt att inse.

• Den 16-årige Cory Baardsgaard tog den 10 april 2001 ett gevär till sin skola i delstaten Washington och höll 23 klasskamrater och en lärare som gisslan. Han fick höga doser av det antidepressiva medlet Efexor. Cory berättar själv hur drogerna påverkade honom i långfilmen The Drugging of our Children.
http://video.google.com:80/videoplay?docid=-3609599239524875493&q=The+Drugging+Of+Our+Children&hl=en

Pekka-Eric Auvinen som nyligen dödade åtta i en skola i Finland hade själv publicerat meddelanden om att de psykiatriska drogerna gjorde honom aggressiv.

Listan av dödsoffer och skottskadade ökar snabbt och ständigt; det är nu sammanlagt 51 döda och 83 skadade i dessa vansinnesdåd. Den mest kända och våldsamma skolskjutningen är Harris och Klebolds vilda skjutande vid Columbine High School som dödade tretton och skadade ett stort antal.

Så gott som alla skolskjutningar och vansinnesdåd har en sak gemensam: Förövarna hade fått Ritalina och/eller antidepressiva som enligt officiella varningar från läkemedelsmyndigheter kan skapa MANI, PSYKOS, HALLUCINATIONER, AGGRESSION, FIENTLIGHET och VÅLDSBETEENDE.

Att dessa medel kan framkalla våld är nu helt klarlagt. Flera undersökningar visar på detta. En studie som släpptes den 18 september 2006 visar på det skrämmande faktum att psykiatriska droger skapar våldsmän av annars helt friska, ej våldsbenägna människor. Studien som publicerades i tidskriften Scientific American visade att de antidepressiva SSRI-medlen markant ökade risken för kraftigt våld. Ett team av forskare vid Cardiff University hade utfört forskning på kopplingen mellan SSRI och våldsamt beteende. Forskningsledaren, David Healy, sade:
- Vi har säkra bevis för att drogerna kan göra människor våldsamma och man måste dra slutsatsen utifrån detta att det kommer fler våldsepisoder.

Och det har det verkligen gjort. Men det är inte bara antidepressiva medel som framkallar våld, även de "populära" ADHD-drogerna, gör det, och FDA har krävt att detta skall stå i produktresuméerna för ADHD-drogerna.

presley kongressLisa Marie Presley

presley demo

 

Lisa Marie Presley, som har varit KMR:s taleskvinna för barns rättigheter under en längre tid, har under ett långt tal vittnat i amerikanska kongressen om hur nerdrogningen av barn skapar våldsbenägna ungdomar (26 sept 2002) . Hon krävde: "Den legala nerdrogningen av miljontals barn med personlighetsförändrande och våldsframkallande droger måste upphöra." Lisa Marie har tillsammans med bl a Juliette Lewis (bild), Priscilla Presley, Kelly Preston, Anne Archer och Kirstie Alley demonstrerat tillsammans med KMR mot nerdrogningen av barn.

I de flesta länder har statistiken för oprovocerat våld ökat drastiskt sedan 1950-talet då psykiatrins tunga droger introducerades. Ökningen var markant efter att SSRI-medlen kommit ut på marknaden. I USA fick FBI prioritera vansinnesdåden år 1989 då ökningen blivit så stor. Då hade Prozac redan varit ute på marknaden i flera år. Men även de antipsykotiska medlen bidrog till vansinnesdåden. Och majoriteten av alla våldsmän var inte våldsbenägna innan kontakten med psykiatrin!

KMR i USA gjorde i slutet av 1980-talet en internationellt uppmärksammad undersökning på slumpvist utvalda våldsdåd under en 13-årsperiod. 255 personer undersöktes. Alla hade fått psykiatrisk behandling. 76 procent av dessa 255, alltså 194 personer, hade ingen som helst våldshistoria före den psykiatriska behandlingen. Resultatet av den psykiatriska vården var skrämmande: 780 oskyldiga offer blev utsatta för 410 mord, 47 sexövergrepp, 218 blev skjutna, knivhuggna eller fick annan skada. 60 blev utsatta för rån eller kidnappning och 45 begick självmord. Undersökningen fick stor uppmärksamhet i media i USA och även i FN där den presenterades. Flera senare svenska undersökningar inom rättspsykiatrin bekräftar dessa siffror.

Den 19 september 1991 begärde KMR i Sverige att socialministern skulle vidtaga åtgärder för att skydda svenskarnas hälsa och säkerhet. Vi krävde att Prozac/Fontex skulle tas bort från marknaden. Ärendet, 130 sidor, vidarebefordrades till Läkemedelsverket, som då blivit "frikopplat" från Socialstyrelsen och blivit ett eget verk och får alla sina löner och utgifter betalades av läkemedelsbolagen, vars produkter myndigheten var tänkt att övervaka.

Trots att närmare 24 000 biverkningsanmälningar hade lämnats in till FDA, vilket vi bifogade en lista på, direkt från FDA, så påstod professor Björn Beerman på Läkemedelsverket i ett svar till KMR att det inte finns någon dokumentation som styrker våra påståenden. Läkemedelsverket refererade dessutom till undersökningar om medlets ofarlighet som gjorts av Eli Lilly själva. I listan med biverkningar från FDA fanns 1800 våldsdåd och självmord. På bara fyra år hade Prozac fått 19 000 fler anmälningar än ett annat känt antidepressivt medel - som funnits på marknaden i 20 år.

Professor Björn Beerman och Läkemedelsverket har genom sin vägran att agera och genom sin falska information starkt bidragit de vansinnesdåd som begåtts i Sverige.

Ett videofilmat vittnesmål från en utfrågning inför FDA 1991 lät så här: "Jag hade två söner - David Lee 8 år och Billy 16 år - och min fru sedan 20 år tillbaka - alla är borta. Efter att ha använt Prozac i 21 dagar, sköt och dödade min fru båda våra pojkar…(1991 FDA Hearing Testimony) " Denna berättelse tillsammans med dussintals berättelser från andra offer och vetenskapsmän, ignorerades totalt av FDA och senare av svenska Läkemedelsverket. Att så gott som alla psykiatriker som satt i panelen som rådgivare hade finansiella intressen i läkemedelsbolagen ifråga kan säkerligen förklara det.

Senare framkom andra bisarra vansinnesdåd begångna av människor som aldrig varit våldsbenägna förut. En kvinna bet loss ett tjugotal köttstycken ur sin mor under ett raseriutbrott. En aktad polischef i USA sköt plötsligt ihjäl sina två söner, sin fru och sig själv, efter att ha använt SSRI-preparat en kort tid. Det finns tusentals bisarra våldshändelser. [Jag tog bort "och åter tusentals"]

De psykiatriska drogerna ställer verkligen till det. I Sverige har vi allt från massmördaren Thomas Quick till Juha Valjakkala, från Mattias Flink till Tommy Zethraeus. Vi har även Lasermannen, Christer Pettersson och Svartenbrandt. Alla fick psykiatriska droger. Och även om Christer Pettersson frikändes från Palmemordet så hade han mördat förut. Enligt samstämmiga rapporter har dessa människor blivit extremt våldsbenägna först efter den psykiatriska behandlingen.

Vi har sett allt fler vansinnesdåd i samhället. Yxmän, svärdsmän och järnspettsmän har avlöst varandra. En 62-årig kvinna knivhöggs till döds av en utsläppt mentalpatient förra året. Även hennes man knivhöggs under tumultet. Senaste åren har en uppsjö av 33-åringar, 25-åringar, 26-åringar och 32-åringar etc. begått vansinnesdåd. Alla har varit i kontakt med psykiatrin och fått "vård", dvs. psykiatriska droger.

Psykiatrin drogar ner patienterna, döljer symtomen, och släpper ut patienterna i samhället. Där exploderar många av dem. Dåden är ofta bisarra och oförståeliga - om man inte inser hur de psykiatriska drogerna fungerar. De är nämligen designade för att manipulera psyket! En kemisk förvrängning av det mentala tillståndet. Det har varit det uttalade syftet för vissa av psykiatrins droger från början av 1950-talet. Ingen vet hur det slår. Alla spärrar släpper. "Designer Crime" kan man kalla det.

Vi får ofta läsa i svenska tidningar att förövarna hade besökt psykiatrin innan vansinnesdåden "men inte fått tillräckligt med hjälp" och sedan samstämmigt: "psykiatrin har inte tillräckligt med resurser för att hjälpa". Men är det verkligen så? De fick ju vård - den vård psykiatrin kan erbjuda! Det finns inget mer att erbjuda inom psykiatrin. Skall det vara så svårt att förstå? Pengar kommer verkligen inte att avhjälpa detta.

Media har med ett fåtal undantag undvikit att nämna sambandet. Redan 2002 beskrev dock FOX National News i ett program länken mellan våld och psykiatriska droger, och att det i majoriteten av skolskjutningar förekom psykdroger, främst antidepressiva, ibland tillsammans med amfetamin.

Washingtons Posts specialtidning Insight skrev redan 2002 om den självklara kopplingen: "Vi har en mardröm framför oss med de här [psykiatriska] drogerna. Vi har unga människor som är som tidsinställda bomber som tickar i skolorna."
Vi har till och med sett det nämnas i svenska tidningar efter den finska skolmassakern. Det finns hopp.

Det finns ett annat våld som också förknippas med psykiatriska droger - självmördandet. KMR i USA har dokumenterat minst 63 000 självmord som orsakats av antidepressiva medel.
http://www.newsdesk.se/pressroom/kommitten_for_manskliga_rattigheter/video/view/lyckopiller-120

I Sverige visar en genomgång av runt 350 självmordsfall för 2006 som rapporterats per Lex Maria, dvs. inom vården, och som KMR tagit del av, att i långt över 80 procent av fallen fick patienterna behandling med psykofarmaka. Psykofarmaka som betalda psykiatriker hävdar skall förhindra självmorden - men som nu alltså visar sig framkalla dem. Socialstyrelsen vägrar att utreda.

De senaste många varningarna om att de antidepressiva SSRI-medlen framkallar självmord och våldstendenser visar det som KMR varnat för sedan dessa medel registrerades: Psykiatriska droger är orsaken till det oprovocerade våldet i samhället. Det är dags att inse att psykiatrins droger inte är lösningen på vansinnesdåden i samhället, utan i själva verket orsaken.

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologikyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMRs hemsida: www.kmr.nu
För ytterligare information: 08-83 85 18
Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2
124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2007 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.