Press: Svenska pressreleaser: 8 Augusti 2014

KMR

Psykiatrin inom fotboll – självmål

2014-08-08

Brasilien anlitade en psykiatriker före den avgörande matchen mot Tyskland – och förlorade med 7-1. England lag anlitade en psykiatriker innan Världscupen och åkte ut snabbare än kvickt. Inom alla områden där psykiatrin nästlat in sig har det slutat med katastrofer.

När Neymar tacklades så illa att en ryggkota spräcktes skakades även hela brasilianska nationen. Lagkaptenen Thiago Silva måste göra något åt moralen inför ödesmatchen mot Tyskland. Han kallade in en psykiatriker för at hantera frånvaron av Neymar i matchen. Det dröjde inte länge in i matchen förrän alla förstod att något var helt galet. De brasilianska spelarna sprang omkring som yra höns.

Tiago Silvia berättade innan matchen: ”Med Regina Brando (team-psykiatrikern) så pratade vi inte bara om Neymar, vi pratade om alla de saker som hörde ihop med fotboll…” Man kan nog lugnt säga att detta återspeglade sig i det ofokuserade spelet.

Englands manager Roy Hodgsson berättade innan Världscupen att ”han kommer att använda en idrottspsykiatriker som skall förbereda spelarna på utmaningarna i Brasilien”. Det dröjde inte länge förrän spelarna fick åka hem, en utmaning de inte riktigt var förberedda på.

I princip varje område som psykiatrin nästlat in sig har slutat med förvirring och nederlag – och inte minst droger. Skolan (eleverna måste ha diagnoser och amfetamin för att klara skolan), medicinen (allmänläkarna skriver idag ut 90 procent av all psykmedicin – för magsmärtor och huvudvärk), juridiken (Breivik, Bergwall någon?), religionen (finns inte kvar – den kemiska religionen har tagit över och Prozac har ersatt oblaten), militären (fler soldater dör numera av självmord efter alla psykdroger, än från krig) – och nu idrotten.

Vad blir nästa område?

http://www.independent.co.uk/sport/football/worldcup/brazil-vs-germany-world-cup-2014-brazil-have-used-psychiatrist-to-get-over-cowards-tackle-on-neymar-reveals-thiago-silva-9590678.html

http://www.standard.co.uk/sport/football/roy-hodgson-confirms-england-will-use-sports-psychiatrist-dr-steve-peters-to-prepare-for-world-cup-9168779.html

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten