Press: Svenska pressreleaser: 4 Mars 2014
KMR

KMR DEMONSTRERADE VID LÄKEMEDELSRIKSDAGEN
2014-03-04

I morse möttes deltagarna i Läkemedelsriksdagen vid gamla Norra Latin i Stockholm av ett tjugotal KMR-medlemmar som krävde att psykiatrin skulle botas från sin ”diagnossjuka”.

Temat för Läkemedelsriksdagen var ”psykisk ohälsa” och med detta menar man uppenbarligen att det ges för lite diagnoser och distribueras för lite psykiatriska droger.

KMR ville peka på det faktum att den psykiska ohälsan följer närmast exakt utförskrivningen av psykofarmaka. Eftersom den uppenbarligen inte botar något, så får man istället fråga sig om den orsakar ”psykisk ohälsa”.

Och ja, det gör den, nämligen mani, psykos, hallucinationer, aggressioner, fientlighet, sömnsvårigheter, aptitdämpande (officiella biverkningar) och en mängd andra symtom som verkligen får betraktas som psykisk ohälsa. Man skapar alltså de saker som man påstår sig bota!

En annan viktig faktor är naturligtvis ”follow the money”. Vilka tjänar på att diagnostisera tonårsproblem som psykiska störningar och sjukdomar, vilka alla skall botas med psykofarmaka? Den enda anledningen till att man klassificerar ungdomsproblem som sjukdomar är så att man kan sälja mediciner. Så krasst är det.

Om journalisterna ansträngde sig bara lite, så skulle de till exempel ta reda på hur många flickor som skadat sig själva som går på antidepressiva och antipsykotika eller ångestdämpande, vilka bevisligen skapar dessa symtom.

En kvinna kom fram och undrade vilka vi var och önskade oss lycka till med orden:

– Jag har en dotter som har två diagnoser som hon har fått utskrivet för; jag försöker få upp henne, hon bara ligger.

KMR-medlemmarna möttes av en del ganska positiva kommentarer, oftast neutrala, med en deltagare som rev flygbladet i tusen bitar och kastade det högröd i ansiktet över huvudet och gick muttrande därifrån.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2014 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.