Press: Svenska pressreleaser: 28 Februari 2014
KMR

VAD ÄR ”ADHD” – EGENTLIGEN?
2014-02-28

Från början ansågs ADHD vara en minimal hjärnskada som kallades MBD, dock så liten att man inte kunde hitta den, varmed man döpte om den till ADHD och menade att det var en störning orsakad av en obalans i hjärnkemin – vilket man inte på något sätt kunde bevisa, eftersom det är fysiskt omöjligt att uppmäta. Men det lät bra och sålde bra med amfetamin vilket påstods korrigera den påstådda bristen.

Och det var naturligtvis yttersta meningen. Ingen har dock amfetaminbrist, och teorin om den kemiska obalansen har redan förkastats. Man håller dock krampaktigt fast vid en sjukdomsdiagnos – annars kan man inte sälja amfetamin på recept.  I Sverige säljer apoteken ett ton om året – internationellt omkring 60 ton.

Under årens lopp har det framkommit en mängd andra förslag på vad som orsakar stökiga och/eller okoncentrerade barn. Psykiatrin sammanfattar allt beteende under en etikett – ADHD – och sjukdomsförklarar det. Det börjar bli ett ganska förvirrat område. Trots det är den enda lösningen amfetaminliknande preparat (som enligt forskare är starkare än kokain och förändrar hjärnan på ett år) och även numera rent amfetamin. Vem tror att amfetamin kan lösa matförgiftning, kemikalieförgiftning, medicinförgiftning, rökning, miljöproblem i skolan, för tidig födsel, för sen födsel, äldre pappa, etc, etc?

Gener orsakar ADHD
Vi har fått höra att det är en genetisk defekt, vilket naturligtvis minst sagt är ett högst osäkert kort. Den används dock som en Joker i leken – man slänger in den när inget annat går. Genetiska avvikelser saknades dock hos 84 procent i kontrollgruppen i den studie man refererar till, vilket innebär att det bara påverkade en av sju – eller också uttryckt så att 4 av 5 ADHD-diagnoser var felaktiga. Hur man nu räknade så vart det fel. En av huvudforskarna gjorde en pudel i ett senare radioprogram och sa att hon ”feltolkats” i media då en psykolog i programmet totalt ifrågasatte hennes studie då han menade att ”9 av 10 barn i studien inte hade gener som orsakade ADHD”.

Nåja, forskare av idag har inte som mål att komma fram med sanningen, de har som mål att bli publicerade och få Nobelpriset – till varje pris i många fall.

http://www.mynewsdesk.com/se/kommitten_for_manskliga_rattigheter/pressreleases/gener-bakom-adhd-laeser-inte-journalisterna-forskningen-507869

Geografin orsakar ADHD
Vi har inte minst den geografiska faktorn – nämligen var man bor. Både i USA och i Sverige finns det kartlagt att vissa områden har mångfaldigt fler ADHD-barn än andra. USA har sina koncentrerade till östkusten. I Sverige tycks Gotland vara en stor smittorisk, tillsammans med Upplands län. Bägge har flest ADHD-barn i Sverige. Smittkällan tycks dock vara en psykiatriker som jobbar som ”konsult” åt bägge landstingen, såväl som åt Socialstyrelsen och Läkemedelsverket och som tycker det är på tok för lite diagnoser. Det kan naturligtvis bara vara ett tillfälle att han samtidigt jobbar som konsult åt läkemedelsbolag som tillverkar ADHD-droger.

Smärtstillande orsakar ADHD
Bland de senaste orsakerna är rapporter om att barn till mammor som åt paracetomol, som finns i de flesta smärtstillande medel, löpte markant större risk för att få ADHD-diagnos enligt en dansk studie på 64 000 kvinnor, faktiskt ända upp till 37 procent ökad risk. Studien publicerades i Jama Pediatrics.

Läkemedelsverket tillkallade till möte i tisdags men fann naturligtvis ingen anledning till oro – som vanligt kan man säga. Är man betald och avlönad av läkemedelsbolagen så måste man ju leva upp till kraven på partiskhet.

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/ny-studie-paracetamol-okar-risk-for-adhd/

Fluor orsakar ADHD
I en artikel i Lancet Neurology nyligen skrev forskare från Harvard att de funnit ett samband mellan skadliga kemikalier såsom fluor och ADHD-symtom. Fluor är en neurotoxin som sänker IQ och framkallar en hel del oönskade mentala problem, såsom autism, dyslexi och ADHD, enligt forskarna. Nazisterna använde fluor för att göra fångarna fogliga i koncentrationslägren. Från detta kan man dra paralleller med dagens skola. Fluortanten kommer.

I USA så har så gott som allt dricksvatten fluor tillsatt. Nu rekommenderar amerikanska tandvårdsförbundet ADA även att man använder fluortandkräm till spädbarn från sex månaders ålder. De har knappt fått tänder! Men de kan tydligen göra uppror! Det skall stävjas i tid.

De två forskarna från Harvard varnar för att det finns 214 kemikalier som bevisligen skadar hjärnan. Och att kemikalierna kan framkalla 12 olika neurologiska sjukdomar. Men av de 80 000 kemikalier som finns i omlopp är det bara en bråkdel som testats för skadlighet på ett utvecklande foster eller barn

Så varför ger man då amfetamin som är ett kraftigt gift och bevisligen skadar hjärnan?

http://www.thelancet.com/journals/laneur/article/PIIS1474-4422(13)70278-3/abstract

http://www.smh.com.au/national/health/study-finds-toxic-chemicals-linked-to-autism-adhd-20140215-32snz.html

Socker orsakar ADHD
Att socker framkallar stökiga och okoncentrerade barn är känt sedan länge. Kostdoktorn har flera intressanta artiklar om detta.

http://www.kostdoktorn.se/adhd-eller-socker?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=adhd-eller-socker

Tillsatsämnen i maten orsakar ADHD
Att kosten kan framkalla de besvär som psykiatrikerna kallar ADHD är absolut inget nytt, den s.k. Feingold-dieten är över 30 år. Den bekräftades 2011 av en studie som publicerades i the Lancet som visar att ”ADHD” troligen orsakades av överkänslighet mot vissa livsmedel, såsom gluten, och tillsatsämnen i maten. 64 procent förbättrades av en kostomläggning – och försämrades igen när de återgick till sin gamla kost.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kostbyte-kan-lindra-adhd_5915201.svd

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(10)62227-1/abstract

Skolan framkallar ADHD
“Det är inte barn- och ungdomspsykiatrins jobb att medicinera mot en dålig skolmiljö,” säger verksamhetschefen Philip Eskridge på BUP i landstinget Västmanland till SVT. Han menar att den dåliga arbetsmiljön i skolorna gör att barnen får koncentrationssvårigheter och blir överaktiva. De tar sig för pannan när de gör skolbesök, så illa är miljön. Ingen vuxen skulle acceptera en sådan arbetsmiljö, menar de. Dessutom har föräldrarna läst om ADHD i media och kommer till BUP med beställningar på diagnos och medicin, säger Eskridge. ”Det kan bli riktig hätskt här inne när de inte får diagnos på sitt barn.”

Vi har dessutom mobbning i skolan, trasslig hemmiljö och elever som inte hänger med i undervisning – barnen blir naturligtvis okoncentrerade och stökiga. Lite amfetamin på det så blir det verkligen roligt!

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/tvarsnytt/verksamhetschef-slar-larm-efter-adhd-explosion-inte-bups-jobb-att-medicinera-mot-en-dalig-skola

Pappor orsakar ADHD
Det senaste i orsakssammanhang är att äldre pappor skulle bidra till att deras barn lättare skulle bli stämplade med diagnoser såsom ADHD, autism och bipolärt. Detta skulle naturligtvis, återigen, vara genetiskt. Men sedan när har det vetenskapligt bekräftats att mentala störningar orsakats av genetiska avvikelser? Det sista vi hörde något om detta var när nazistiska psykiatriker utrotade en kvarts miljon mentalpatienter på tyska mentalsjukhus. Nu är vi på väg dit igen.

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/aldre-pappa-da-okar-risken-for-barnets-halsa/

Så vad är ”ADHD” – egentligen?
Det är många som menar att det man kallar ADHD, dvs koncentration och överaktivitet, är en mix av faktorer, främst miljön. Det finns en mångfald studier som visar på ett flertal olika faktorer, såsom för tidig födsel, stress under graviditeten, övergrepp, fattigdom, skilsmässa, rökning, miljögifter, socker, färgämnen med mera. Har vi glömt några?

I ett sensationellt uttalande säger till och med professor Christopher Gillberg i Aktuellt:

”I stället för att man klumpar ihop alltihop och kallar det för ADHD eller autism, så måste man istället börja leta efter vad som är orsaken i varje enskilt fall.”

http://www.mynewsdesk.com/se/kommitten_for_manskliga_rattigheter/pressreleases/gillberg-haaller-med-kmr-hitta-den-verkliga-orsaken-till-barnens-problem-488708

Och det är väl det intelligentaste vi hört från en psykiater på länge.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2014 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.