Press: Svenska pressreleaser: 20 September 2013
KMR

KÄNDISARNA RASAR MOT DE NYA LANGARNA - LÄKARNA!
2013-09-20

Steven Tyler och Stevi Nicks

Hundratals kändisar, artister, författare och konstnärer har fallit offer för de psykiatriska drogerna. Nu slår de tillbaka. Både Steven Tyler i Aerosmith och Stevie Nicks i Fleetwood Mac berättar hur psykiatrikerna fick dem fast på droger.

Steven Tyler i Aerosmith har gått igenom ett mycket långt drogmissbruk som sånär kostade honom sin familj, sitt band och livet. I TV-programmet Dr Oz berättade Steven Tyler nyligen om sin kamp mot droger och om de som skulle hjälpa honom: "Vet du vilka de nya langarna är? Det är läkarna. Langarna är inte längre på gatan – det är inte någon skum kille på gatan, det är läkarna. (applåder) Vet du hur många läkare jag gått till som sagt … Jag berättade för en läkare att jag varit på 12-stegsprogrammet och är nykter. 'Vad bra för dig!' svarade han. På vägen ut frågade han: "Vill du ha något att sova på?"

http://www.etonline.com/tv/138146_Steven_Tyler_Opens_Up_to_Dr_Oz_About_Addiction/index.html

http://tv.aftonbladet.se/webbtv/noje/musik/article18728.ab

 

Stevie Nicks
"Jag kommer att gå i graven, arg på den mannen," säger Stevie Nicks om den psykiatriker som höll henne drogad under många år och förstörde hennes chanser till familjeliv.

Stevie Nicks är mest känd som sångerska i Fleetwood Mac, men hon har även en omfattande solokarriär, med sammanlagt 50 top hits och över 140 miljoner album sålda. Men det var en period på åtta år då hon inte kunde producera alls. Några vänner hade fått henne att gå till en psykiatriker. "Mitt livs största misstag," säger Stevie Nicks i Newsweek för ett par år sedan och för några dagar sedan i Daily Mail. Ett misstag hon inte är ensam om i kändisvärlden.

Det var i mitten på 1980-talet och Stevie Nicks hade just kommit ut från en lång drogavvänjning på Betty Ford kliniken. Hon kände sig fantastisk, men några vänner övertygade henne om att hon inte skulle klara det och övertalade henne om att besöka en psykiatriker.

"För att hålla borta dig från kokain måste du använda en ny medicin vi använder mycket nu för tiden som kallas Klonapin," sade psykiatrikern.

"Dum som jag var, svarade jag all right. Och resterande åtta år av mitt liv var förstörda" berättar Stevie. Hon kunde varken skriva låtar eller sjunga. Hon fick Parkinson-liknande skakningar så fort hon inte tog Klonapin.

"Jag tror att han [psykiatrikern] i grunden var en groupie. Han älskade att höra berättelser om rock and roll och började höja dosen. Han såg mig gå från en vacker 56 kilos, nyligen nykter kvinna, som hade världen under sina fötter till en 77 kilos kvinna med släckta ljus i ögonen."

Till slut, 1993, fick Stevie nog och lade in sig på sjukhus i 47 dagar. "Det fick Betty Ford att likna en promenad i parken. Mitt hår blev grått och jag började ömsa skinn. Jag kunde knappast gå. Man kan avgifta sig från heroin på 12 dagar. Kokain är bara en mental avgiftning. Men lugnande medel – de är farliga. Jag var livrädd för att lämna sjukhuset, men jag kom iväg väl vetande att det aldrig skulle hända mig igen."

Stevie Nicks berättar att hon lärde sig så mycket på sjukhuset under avgiftningen och att de låtar hon skrev där var bland de bästa hon skrivit. Hon lärde sig att hon kunde ha roligt och skratta tillsammans med människor utan att vara på droger.

"Jag gick aldrig till terapi igen – varför skulle jag?"

Stevie Nicks överlevde, och så gjorde även Peter Green i Fleetwood Mac, men för honom tog det decennium att komma tillbaka. Det är dock inte alla kändisar som överlevt sitt besök hos en psykiatriker. Hundratals har dukat under för psykiatrikerna behandlingar, allt ifrån Ernest Hemingway, Marilyn Monroe och Elvis Presley till den senaste i den långa raden, Heath Ledger.

http://www.psychsearch.net/stevie-nicks-i-will-go-to-my-grave-angry-at-that-man-her-former-psychiatrist/
http://www.cchrint.org/2011/05/02/my-favorite-mistake-by-stevie-nicks/

http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2423353/Stevie-Nicks-Fleetwood-Mac-star-opens-psychiatrist-ruined-chances-having-family.html
http://www.newsweek.com/2011/05/01/my-favorite-mistake-stevie-nicks.html

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2013 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.