Press: Svenska pressreleaser: 9 Juni 2012
KMR

FRÅN TRAGEDI TILL KORSTÅG: PSYKIATRIN TOG LIVET AV MITT ENDA BARN!
2012-06-09


Maria Bradshaw enda barn begick SSRI-framkallat självmord år 2008. Hon kunde dock vända sin personliga tragedi till att varna andra för faran med antidepressiva medel. Hon startade ett korståg mot de psykiatriska drogerna som ökat lavinartat de sista åren i Nya Zeeland – parallellt med ökningen av självmord bland tonåringar.

Maria Bradshaw körde in på uppfartsvägen till garaget när hon såg att det hängde någon från taknocken. Hennes son. Tragedin var total.

Hon kom tillbaka genom att slå tillbaka. Hon började forska i de droger psykiatrikerna hade gett honom.
– Toran tog livet av sig därför att de gav honom en drog med samma kemiska profil som amfetamin. Han fick kraftiga reaktioner, psykoser, han började hallucinera och höra röster.

– Man kan sammanfatta det som så, att om man ger någon gift och de tar det och de dör, då har man dödat honom. Och det är vad som hände min son. Jag vill säga att en psykiatriker dödade min son – och att resten av er behöver varnas.

Maria Bradshaw började prata öppet, göra presentationer, sätta upp en website och starta en grupp. Hon vände sin personliga tragedi till ett korståg för att varna andra för faran med antidepressiva medel och grundade CASPER – Community Action on Suicide Prevention Education and Research.
– Inte bara får jag hålla på med det totala förstörandet av min sons liv och mitt eget liv varje dag, jag öppnar tidningen eller genom mitt arbete i CASPER och ser att det är ännu en – ännu en tonåring som har begått självmord i Nya Zeeland.

På en befolkning på 4,4 miljoner så har självmordsfrekvensen fördubblats i Nya Zeeland gentemot Amerika, fördubblats gentemot Australien och femdubblats gentemot UK. Detta parallellt med ökningen av självmord.

– I Nya Zeeland är antidepressiva första åtgärden i behandling för barn som lider av skolstress, spruckna förhållanden, familjestress, det normala som händer en människa.

Maria har genom CASPER begärt en undersökning av hälsovårdens misslyckandet.
– Vi är nu en grupp föräldrar som söker legal hjälp för att starta upp en gruppstämning mot regeringen för att de har misslyckats med att reglera dessa droger på ett korrekt sätt.

Maria Bradshaw har en Master of Business Administration från Auckland University vilket hjälper henne att hitta rätt i djungeln av regler, lagar och fördomar som omgärdar handeln med psykotropiska droger som skyddas av ekonomiska och politiska intressen.

Hon har arbetat med KMR i Nya Zeeland ända sedan den tragiska händelsen och fick mottaga KMR:s Human Rights Award i februari 2012.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2012 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.