Press: Svenska pressreleaser: 12 Maj 2012
KMR

YNGST I KLASSEN FÅR FLEST ADHD-DIAGNOSER ÄVEN I SVERIGE
2012-05-12


Statistik som socialstyrelsen tagit fram åt DN visar att yngst i klassen får flest ADHD-diagnoser – även i Sverige. KMR har tidigare berättat, och varnat för, att närmare en miljon barn i USA feldiagnostiserats med ADHD enbart pga. att de är yngst i klassen. En stor undersökning i Kanada på 900 000 barn visar samma trend. Omogenhet har blivit ADHD.

Statistik från Socialstyrelsen visar att barn som är födda sent på året löper allvarlig risk att få en ADHD-diagnos och amfetamin. Statistiken visar att pojkar födda i december löper 35 procent högre risk att få diagnos och amfetamin. (1)

En kanadensisk undersökning som presenterades i Canadian Medical Association Journal (CMAJ) den 5 mars i år av 900 000 barn visade även den att yngst i klassen kraftigt ökar risken för en ADHD-diagnos. De pojkar som var födda i december löpte 41 procent större risk att få ADHD-droger jämfört med kamrater födda i januari samma år; för flickor var riskökningen hela 77 procent. (2)

En tidigare amerikannsk undersökning från 2010 visade att en miljon barn i USA har feldiagnostiserats med ADHD därför att de var yngst i klassen. De yngsta barnen löpte 60 procent större chans att bli diagnostiserade med ADHD än sina äldre klasskamrater, enligt studien från Michigan State University som presenterades i USA Today. (3)

Psykiatriker är som psykiatriker är – ganska tokiga. En av dem som kommenterade studien i USA Today menade att det var studien som var felaktig, det var de övriga eleverna som fått för lite diagnoser och amfetamin, därav resultatet. Om alla i klassen fick ADHD-diagnos och amfetamin skulle minstingen inte känna sig så ensam. Goebbels skulle bli stolt.

Man drogar alltså ner små barn med droger i samma klass som kokain, som faktiskt är starkare än kokain enligt studier, bara för att de är omogna!

En annan studie i sammanhanget visar att tonåringar med ADHD-diagnos är mer benägna att hoppa av högskolan än andra barn. Forskarna fann att en tredjedel av elever med ADHD-diagnos hade hoppat av skolan eller fördröjt avslutandet. Det är dubbelt så många än de som ej har psykiatrisk diagnos. Studien nämner inte att så gott som alla gick på amfetamin – ett klassiskt symtom bland de som använder droger. (4)

Så här skrev KMR hösten 2010:
"Vi kommer att få se samma resultat i Sverige om diagnoshysterin fortsätter i skolorna," säger KMR:s talesman Peter Anstrin som följt trenden sedan 1988. "Skolan använder sig av ADHD för att förklara sina misslyckanden."

Vi har en annan undersökning som publicerades i läkartidningen The Lancet i början av 2011. Den visade att av 100 barn med ADHD-diagnos så hade 64 ingen ADHD utan reagerade på tillsatser i maten. Var de övriga "omogna"? Forskarna skrev: "Vår studie visar avsevärd effekt av ett reducerat intag av livsmedel i en icke utvald grupp av barn med ADHD … vi anser att kostintervention bör beaktas för alla barn med ADHD". (5)

Vad allt detta bevisar är att psykiatrin saknar tillstymmelse till vetenskap, om nu någon, någonsin tvivlat på det.

(1) http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/adhd-kan-vara-omognad-hos-manga-pojkar
(2) http://www.cmaj.ca/content/early/2012/03/05/cmaj.111619.full.pdf+html
(3) http://www.usatoday.com/news/health/2010-08-17-1Aadhd17_ST_N.htm
http://www.kmr.nu/pressrel_2010_08_18-yngst-klassen-adhd-diagnos.htm
(4) http://www.usatoday.com/news/education/2010-07-31-adhd-students_N.htm
(5) http://www.kmr.nu/pressrel_2011_02_05-langt-over-halften-av-alla-fall-med-adhd-kan-ha-kostanknytning.htm

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2012 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.