Press: Svenska pressreleaser: 8 Maj 2012
KMR

ELCHOCKANDE AV AUTISTISKA BARN
2012-05-08


Grundaren till ett institut för autistiska, emotionellt störda och destruktiva barn tvingades nyligen avgå då en video avslöjade en grym metod med elchocker, så kallad aversionsterapi, för att tvinga barnen ändra beteende. Detta har fått pågå i över 40 år.

Psykologen Matthew Israel, 78 år, som lett institutet Judge Rotenberg Center i Massachusetts, USA, i över 40 år, avgick nyligen efter en fem års villkorlig dom. Detta efter en video släppts som visar hur ungdomar elchockas upp till två sekunder mot huden med 90 milliamper. Att döma av skriken på videon gör det fruktansvärt ont.

Ungdomarna får bära en ryggsäck med elektriska generatorer (GAD) på sig som kan utlösas på avstånd av vårdare. Vissa elchockas upp till 30 gånger om dagen. Omkring 100 ungdomar får elchocker regelbundet varje dag.

Misshandeln avslöjades redan 2007 när två pojke som påstods ha uppfört sig illa, väcktes upp klockan två på natten och bands fast på bänkar. En elchockades 77 gånger på tre timmar, den andre 29 gånger. Det framkom senare att pojkarna inte uppträtt illa.

Åklagaren i Massachusetts väckte åtal då det framkom att Israel hade beordrat vårdarna att förstöra videon.

Problemet är bara att centret inte tänker sluta med denna metod bara för att Israel slutar.

http://www.change.org/petitions/judge-rotenberg-educational-center-please-stop-painful-electric-shocks-on-your-students?utm_campaign=GdShhVWWee&utm_medium=email&utm_source=action_alert

http://www.guardian.co.uk/world/2011/may/25/electric-shock-autism-treatment-school

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2012 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.