Press: Svenska pressreleaser: 28 April 2012
KMR

LÄGG NER RÄTTSPSYKIATRIN!
2012-04-28


I den upprivande processen mot Breivik framstår rättspsykiatrikerna som en förvirrad och osammanhängande grupp självutnämnda "experter" som står i stark intern konflikt. Oenigheten är så stor, och späds hela tiden på med vilda och skilda diagnoser från psykiatriker som aldrig ens träffat Breivik, att allmänheten inte vet vad den skall tro. Förvirringen är total.

Rättegången i Norge handlar just nu mest om Breivik kontra psykiatrin – en tvist där Breivik i allt annat har fel men här tar klara poäng.

I Norge ifrågasätter man nu om rättspsykiatrin har någon plats i rättssalarna överhuvudtaget. Och det är faktiskt en fråga som ställts i långt över hundra år.

Vad folk inte förstår, är att det är exakt samma ovetenskapliga psykiatri som diagnostiserar våra barn med bokstavskombinationer och drogar ner dem med amfetamin; samma förvirrade psykiatri som kopplar olyckliga människor till eluttaget och elchockar dem; samma empatilösa psykiatri som drogar ner våra äldre med psykosframkallande medel; samma oförstående psykiatri som infiltrerar skolan och håller på att omvandla den till en mentalhälsoklinik.

Det är exakt samma psykiatri och vi bör därför också ställa oss frågan om den överhuvudtaget har någon plats i samhället.

Läs mer om prätspsykiatrins bisarra och förvirrade historia:

PDF: Rättspsykiatrins histora

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2012 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.