Press: Svenska pressreleaser: 31 Mars 2012
KMR

DROTTNING SILVIAS MAMMA INTE ENSAM OM ATT BLI DEMENT AV ELCHOCKER.
2012-03-31


lamphjärna

Drottning Silvia berättade om hur hennes mamma blev dement av elchocker. Media var snabb att infoga att det var förr och att dagens elchocker inte är så farliga. Men det stämmer inte alls. Långt därifrån. Problemet är att psykiatrin vägrar att rapportera om biverkningar och att det därför ser ut som om det inte finns några biverkningar.

Psykiatrin skapar dementa människor på löpande band. 50-60 000 elchocker om året. Minnesförlusterna är både akuta och kroniska. Många får börja om sitt liv från början. KMR har fått många hemska berättelser från folk som mer eller mindre förlorat sina tidigare liv innan elchockerna. "Vem är du?" frågade en kvinna när hennes bästa väninna besökte henne. En annan kvinna som var fotograf fick lära om sig kameran från början, med mycket stora besvär. En yngre man hittade inte hem när han körde bil. En annan välutbildad man fick byta jobb. Och det finns många liknande berättelser. Rena helvetet upplever de det som.

Och om det nu ges 50-60 000 elchocker per år så förstår man att det råder ett enormt mörkertal med människor som fått sina liv förstörda. Men som inte orkar ge sina röster hörda. När KMR undersökte saken så visade det sig att det råder en katastrofal underrapportering från psykiatrin. Vissa rapporterade inte alls. Och Socialstyrelsen gör inget effektivt åt det.

En kvinna efter 16 elchocker:
"Jag fick totalt 16 el-chocker, inom loppet av 7 veckor, dec 2006 – jan 2007, mot min uttalade vilja och trots att jag var frivilligt inlagd. Jag fick t.o.m. två el-chocker på en och samma dag! Det var ett fruktansvärt övergrepp! Jag försökte i panik ta mitt eget liv för att slippa fler el-chocker efter första behandlingen. Men jag misslyckades… Sedan fortsatte ECT-behandlingarna och jag minns inte så mycket mer… De elchockade mig till en dreglande idiot som gick och ramlade omkull i korridoren. Jag visste knappt vem jag var längre…"

Mamma fick hjärnskador av ECT
"Min mamma håller just nu på med ect behandlingar. Jag tror att han har gjort ca 10-12 behandlingar. Hon har inge minne, kan knappt gå och sluddrar väldigt mycket när hon pratar. Från att ha varit en pigg 50åring som älskade att fjällvandra och cykla tar sig nu fram med rullator. Dom har gjort ett uppehåll i behandlingarna eftersom hon reagerat så dåligt. Dom har gjort en hjärnröntgen som visar på hjärnskador på pga av ect behandlingen, men dom säger att det inte borde inte ge så allvarliga symptom."

Min man blev sjukpensionär efter ECT-behandlingarna
"Efter en lång tids depression och behandling som inte hjälpt fick min man 15 elchocker. Jag hade berättat och frågat åtskilliga läkare innan om det fanns risk för skador på minnet. Min man hade en liten skada på närminnet redan efter en olycka. Alla svarade enhälligt, nejdå ingen fara, bara positivt. Under tiden för ECT blev min 45 årige man som en gravt sjuk Alzheimers ... Kunde inte klara de mest vardagliga saker. Kissade på sej i sömnen … Jag fick vara hemma från jobbet mm."

Läs fler vittnesmål på: www.elchocker.se

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2012 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.