Press: Svenska pressreleaser: 17 Mars 2012
KMR

PSYKIATRINS FRAMTIDSVISION
2012-03-17


Zummmm

En man visas in på en psykiatrisk klinik. Sköterskan visar in honom till behandlingsrummet där det står en stol som påminner om en tandläkarstol. "Sitt ner", säger psykiatrikerna och så fort han satt sig ner placeras en stor elektromagnetisk spole runt huvudet. "Slappna av", säger han samtidigt som han släpper på strömmen och det börjar brumma från spolen.

Är detta psykiatrins framtidsbehandling? För många låter det som science fiction, men metoden används redan och den påstås kontrollera oönskat beteende. Den kallas "Transkranial Magnetisk Stimulering (TMS) och framkallar en elektrisk ström i hjärnan och aktiverar den på konstgjord väg.

Neuropsykiatrikerna hävdar, utan vetenskap eller beprövad erfarenhet, att de har upptäckt skillnaden mellan hjärnor på folk som sparar pengar och de som inte gör det. De vill behandla folk så att de börjar spara pengar genom att manipulera hjärnan.

Om man slösar bort pengar finns det en uppsjö av böcker som talar om hur man sätter in lite hushållsekonomi i sitt liv. Man behöver inte riskera liv och lem för att få en idé om att börja spara pengar. Problemet med psykiatrin är att de påstår att det är något fel i hjärnan som folk inte kan ta kontroll över. Att de alltså inte har något ansvar för sina liv. Och att det sedan finns media som lever på detta och gärna skriver om det i positiv anda, och därefter politiker som ger dem pengar.

Metoden har utforskats i Mayo Kliniken, samma klinik som elchockade Ernest Hemingway några dagar innan han begick självmord med orden: "Vad är det för mening med att utplåna mitt minne som är mitt kapital, och förstöra min förmåga att arbeta. Det var en fantastisk kur, men vi förlorade patienten."

De erkänner på Mayo att de inte helt har förstått TMS, ungefär som man 75 år efter elchockernas uppkomst säger att man fortfarande inte vet hur de fungerar, men ändå ger 60 000 elchocker om året, bara i Sverige.

Jo, de nämner att det finna en del "biverkningar" såsom huvudvärk, mani och krampanfall från TMS. Men olycksfall i arbetet är psykiatrin vana vid sedan århundraden tillbaka.

Men att spara pengar är bara början. Hur är det med terrorister wannabe? Höger och vänsterextremister och alla däremellan? Alla som inte anpassar sig till den kommande världsordningen?

Lite TMS skall få dem på andra tankar. På med strömmen bara!

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2012 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.