Press: Svenska pressreleaser: 5 Januari 2012
KMR

LÄKEMEDELSMISSBRUKET ETT AV DE STÖRSTA DOLDA SAMHÄLLSPROBLEMEN
2012-01-05


Narkotikapolisföreningens tidning

Svenska Narkotikapolisföreningens (Snpf) senaste tidskrift är ett föredöme i bevakningen av läkemedelsmissbruket. Steget från bruk till missbruk är numera hårfint, och det kan gå väldigt fort. Dagens psykiatriska medel är extremt starka och vanebildande och på väg att bli det största problemet för drogbekämpare.

Artikel på artikel i tidskriften handlar om det nya missbruket, läkemedelsmissbruket. I en artikel kan man läsa:

– Just nu räknar man med att det finns runt 65 000 personer i Sverige som är läkemedelsberoende och måste ha sina droger dagligen. Detta att jämföra med de 30 000 tunga narkotikamissbrukarna. Jag tror inte vi sett slutet på denna ökning gällande användandet av läkemedel, tvärtom. Läser man den missbruksutredning som behandlas av Gerhard Larsson kan man se att han är för en ökad medikalisering i samhället.

Ett annat gigantiskt problem är det "lagliga drograttfylleriet". Vissa mediciner är ju inget annat än ren narkotika – men trots det får användarna köra bil. KMR har tidigare skrivit om detta och hänvisat till en undersökning i Australien som visade att personer som använde psykofarmaka var farligare i trafiken än de som drack alkohol.
http://www.kmr.nu/pressrel_2010_10_22-folk-tar-psykmediciner-farligare-rattfulla.htm

Pillermissbruket dödar fler än trafiken i USA får man reda på, och dödsfallen i trafiken uppgår till närmare 40 000 om året, många av dessa påverkade av legal narkotika. Det blir en dubbeleffekt kan man säga.

Inspektör Roger Löfstedt, som är trafikutredare vid polisen i Halmstad, berättar om en man som vinglade omkring med sin bil i centrala Halmstad. Han krockade med ett par bilar innan han körde in i en lyktstolpe. Till polisen förklarade han att det vara halkan – mitt i september. Blodprov visade att han var påverkad av fyra olika narkotiska preparat han fått utskrivna av sin läkare. Mannen tog dem enligt läkarens ordination men läkaren hade inte varnat honom för bilkörning.

– Det här är ett gigantiskt problem som vi försökt uppmärksamma myndigheterna på ett flertal gånger, säger Peter Anstrin, KMR:s talesman. Trafikverket svarade inte ens på våra brev där vi hänvisade till den australiska undersökningen. Totalt ointresse. Istället håller de på med en hel del märkliga försök att minska trafikolyckor. Kampanjer som "farten dödar" döljer ju de korrekta orsakerna, att förarna inte är i närvarande tid då många av dem är kraftigt påverkade av psykdroger. De tar sömntabletter och antidepressiva på kvällen och sätter sig i en bil på morgonen. De är livsfarliga.

Tidskriften tar även upp det enorma missbruket med ersättningsdroger, subutex, och ADHD-amfetaminerna. Man berättar om legaliseringsförsöket på 60-talet där psykiatriker delade ut miljontals doser med amfetamin och opiater och grundlade Sveriges missbruksproblem. I en artikel kan man läsa:

– Har personligen träffat flera personer som blandmissbrukar narkotiska preparat som de fått utskrivna från staten. Senaste exemplet hade Ritalin mot sin ADHD, Subutex mot sitt heroinberoende och bensodiazepiner för sin ångest.

Hela tidningen är fullmatad med intressanta fakta om ett problem som regeringens utredare Gerhard Larsson definitivt inte kommer att råda bot på med sitt absurda propagerande för mer droger för att hantera drogmissbruket. Föregångaren, narkotikasamordnaren Björn Fries, släppte in räven i hönsgården genom att öppna upp för psykiatrins ersättningsdroger – dagens stora missbruksproblem. Det kommer att sluta med full katastrof om Gerhard Larssons förslag går igenom – det är redan en katastrof.

Läs Sfnps tiskrift: http://www.snpf.org/Tidningar/2011/SNPF_Tema-11.pdf

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2012 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.