Press: Svenska pressreleaser: 8 September 2011
KMR

AMERIKANSKA SJUKFÖRSÄKRINGSKASSAN LURAD PÅ 295 MILJONER DOLLAR. PSYKIATRIN ANLITADE PRISJÄGARE.
2011-09-08


Eric Holder

91 läkare och skötare har blivit anklagade för att ha lurat amerikanska sjukförsäkringskassan, Medicare, på 295 miljoner dollar.

Nyligen gjorde 400 poliser en raid i åtta städer i USA, berättade Riksåklagare Eric Holder i onsdags under en pressrelease. 91 läkare och skötare anhölls i en av de största raiderna någonsin i USA.

Vissa av de 91 personerna har debiterat Medicare för sjukvård till personer som var avlidna. Medicare är en statlig sjukförsäkring för personer äldre än 65 år i USA
– Vissa av de mest sårbara bland oss – inklusive äldre som lider av demens och Alzheimers – har blivit utnyttjade av de som är villiga att stjäla värdefulla skattepengar, sade Eric Holder.

De 295 miljoner dollar (1,88 miljarder kronor) är det högsta beloppet som myndigheterna uppdagat sedan en ”joint team” sattes upp år 2009 av justitiedpartementet för att avslöja bedrägerier inom hälsovården.

Bland annat hade 24 av de anklagade betalat ”bounyu hunters”, alltså prisjägare, för att dra in patienter till psykvården.

En mycket stor del av dessa bedrägerier sker inom psykiatrin. Förra året anklagas och fälldes föreståndare och skötare på ett av USA:s största privata kedjor för psykvård för att ha bedragit Medicare på över 200 miljoner dollar. Hela kedjan fick stänga ner. Det var det största bedrägeriet inom sjukvården dittills.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2011 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.