Press: Svenska pressreleaser: 15 Juli 2011
KMR

BEROENDE OCH VANEBRUK – PSYKIATRIN SKAPAR SJUKDOM
2011-07-15


Beroende

Även om psykiatriker och läkemedelsföretag motvilligt medger de flesta biverkningar som psykofarmaka skapar, finns det en som de nästan aldrig nämner – beroende.

De flesta anser att beroende innebär ett okontrollerbart psykiskt eller fysiskt begär av ett visst ämne.

Men inte psykiatriker. De kallar det ”vanebruk”.

Oavsett vad man kallar fenomenet så upplever de flesta fasansfulla abstinensreaktioner när de försöker sluta med psykofarmaka.

Men vad värre är, beroendeframkallande psykofarmaka, som till exempel centralstimulerande medel, säljs till och med till barn på skolgårdarna. Och det är känt att dessa medel leder till beroende av andra droger, som till exempel heroin och kokain.

Ändå får vi höra från psykiatriker att enbart psykofarmaka kan hindra människor från att bli galna och lindra psykiska störningar.

Men är det verkligen så?

Eller finns det andra alternativ – effektiva, billiga och drogfria – som skulle kunna uppfylla alla de löften som psykiatrin bröt eller lämnade ouppfyllda? Se nästa video 22 juli.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2011 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.