Press: Svenska pressreleaser: 11 Juni 2011
KMR

FRUKTANSVÄRDA SKADOR FRÅN ECT - SOCIALSTYRELSEN HELT PASSIV
2011-06-11


Skadade av Elchocker

Nu kommer vittnesmål fram om de fruktansvärda skadorna från elchocker. KMR-medlemmen Peter U larsson har skapat en hemsida med vittnesmål och övrigt material om ECT. Det är en av de största och mest informativa i världen. Och vittnesmålen är bland det värsta man kan höra från ”vården” överlag. Om inte Socialstyrelsen gör något åt detta måste den reformeras totalt.

http://www.elchocker.se/

"Också drabbad av minnesförlust. Enda upplysningen jag fick var att jag kunde få en tillfällig minnesförlust för dagen. I själva verket förstördes mitt minne så mycket att i stort sett hela mitt tidigare liv är totalt utraderat. Jag fick sammanlagt 64 ECT -behandlingar mellan november 2008 och september 2009!"

"Jag är EN AV DOM; som har behandlats med ECT. Jag ville inte, men tog jag inte emot den hjälpen så skulle jag inte få någon hjälp alls sa de. Jag visste inte om allt detta som jag nu vet. Man sade att man får minnesluckor efter denna behandling, men minnet kommer att komma tillbaka inom ca 1 år. Det är snart 5 år sedan behandlingen nu och min man får ständigt påminna mej om t.ex. en person vi träffar vem det är, (kan vara någon jag umgåtts jättemycket med). Eller en plats vi varit mycket på som jag inte känner igen. Har missat mycket av barnens uppväxttid, dels p.g.a. depressionen men också av minnen. Mitt liv känns rent utsagt JÄTTE TRASIGT! VAD SKALL MAN GÖRA? JAG KAN INTE FÅ TILLBAKA DET!" M.

"Det är inte humant att ge en människa ström genom kroppen min fru har fått behandl som jag stoppade såg hon började försvinna bort till nån annan värld i sitt sinne!"

“Hej! Jag har också fått 8 gånger elbehandling på sankt görans sjukhus på den förhoppningen att jag blir av med depressonen eller får en lindring men utan resultat. Jag tycker att jag har blivit mycket sämre efter elchoken. Jag har fruktansvärda minnes förluster 3 år efter behandlingen. Jag känner inte igen folk som jag har träfttfat tidigare och kan inte komma ihåg var jag har sett dem. jag kommer inte ihåg namnen på folk som jag har träffat flera gånger. Jag lämnar saker i hemmet på fel ställe och reser på mig för att hämta något och glömmer bort vad jag ska hämta och sexualllivet är delvis påverkat efter denna behandling.”

"hej jag skulle bara berätta att min fd svägerska som fick flera behandlingar av elchocker, hon fick inte ta emot besök av sin man under behandlingen,  jag tror det var i Uppsala under året 2010, hon förlorade minnet under en period efter behandlingen, de är inte gifta längre och jag har inte haft någon kontakt med henne på länge."

"ECT har förstört mitt liv! Har på pekat i över 10 år att jag har fått minnesstörningar men blivit avvisad att det inte finns biverkningar. Först nu genomgår jag minnestest samt magnetkamera. ECT är en behandlingsmetod som omedelbart bör upphöra. Att dessutom hota med ECT och komma att på stå inför rätten att det inte ens ges under tvångs vård är hyckleri. Förvisso drar du ej rent fysisk med våld men du kan drogas ner för att bli mer medgörlig.. Allt detta och mycket mer har jag själv upplevt.
För att uppmärksamma det hela borde det komma ut en ny "Gökboet". Det finns många som kan bidraga med manus material.
Med stämpel psykisk sjuk blir du ej trodd och rättssäkerheten är i stor fara. Bakom det hela vill de tysta ner kritiska personer och vill få dem under den vinstgivande diagnosen psykisk sjuk som skall medicineras livet ut. En som kämpar med näbbar och klor! Sanningen kommer för eller senare fram!"

 

Se mer vittnesmål från skador av ECT på dessa sidor:

http://www.elchocker.se/kategori/intervjuer-med-drabbade/

http://www.elchocker.se/kategori/skador-fran-elchocker/

http://www.elchocker.se/kategori/vittnesmal-pa-skador-fran-elchocker/

http://www.elchocker.se/kategori/sjukskoterskors-syn-pa-elchocker/

http://www.elchocker.se/vetenskapliga-bevis-mot-elchocker/

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2011 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.