Press: Svenska pressreleaser: 21 Maj 2011
KMR

BIG PHARMA TAR ÖVER EFTER DROGMAFFIAN
2011-05-21


Svart Läkare

Intentionen bakom kriget mot droger står nu helt klart. Den var aldrig att få slut på drogerna. Den ”evidensbaserade rehabiliteringen” är inget annat än evidensbaserad nerdrogning. Och den är dödlig. Fyra unga män i tjugoårsålder från Luleå har dött av överdoser av receptbelagda droger – på bara de senaste tre månaderna. Man misstänker tio dödsfall det senaste året. Bara i Luleå.

Det är några läkare i Luleåtrakten som skrivit ut receptbelagda narkotikapreparat till ungdomar i trakten, mest opiater som tillsammans med andra droger orsakar dödsfallen. Hundratals läkare i övriga Sverige skriver ut droger mot betalning. Polisen känner till dem och rapporterar dem, men Socialstyrelsen gör ingenting – som på beställning.

– Narkotikaklassificerade tabletter är ett av de största missbruken vi har. Det ökar hela tiden, säger Cecilia Fant på Rikskriminalen till Svd. (1) Hon ser att beslagen av receptbelagda, narkotikaklassificerade preparat ökar hela tiden. Förra året hade 117 personer dött genom morfinöverdos.
– Ibland hittar vi läkare som skrivit ut tusentals tabletter.

I Finland dör det fler narkomaner från den psykiatriska ersättningsdrogen subutex än av heroin. Skottland hade inga större narkotikaproblem innan psykiatrin kom med sin ”evidensbaserade” metadon. Då satte missbruket och dödsfallen fart.

Över hela världen pågår det en gigantisk nerdrogning med psykiatriska, narkotiska preparat som läkemedelsbolagen producerar. Och det är inte bara missbrukare som missbrukar.

Den genomsnittlige amerikanen, ålder 19 till 64, hämtar nu i genomsnitt ut 11 receptbelagda mediciner och droger per år. Pensionärerna hämtar ut 31 recept per år och barn och ungdomar, 0-19, hämtar i genomsnitt ut fyra recept per år. (2)

15 procent av alla amerikaner har använt receptbelagda droger för icke medicinskt bruk.

Antalet överdoser från receptbelagda opiater enbart har tredubblats på tio år, från 1999 till 2009 till närmare 15 000 dödsfall. Tidigare stod det illegala missbruket för de flesta dödsfallen, men receptbelagda droger står idag för fler överdoser än kokain och heroin tillsammans.

Förutom dödsfallen förekommer det över 700 000 besök hos akuten varje år på grund av allvarliga biverkningar från alla slags mediciner. Dödsfallen från mediciner och receptbelagda droger är nu en av de ledande dödsorsakerna i USA, jämte cancer och hjärtsjukdomar.

De officiella, bekräftade, dödsiffrorna är 106 000 dödsfall per år, men de inofficiella långt fler. De officiella dödssiffrorna är som om en jumbojet kraschar varje dag, 365 dagar om året. De inofficiella som om sex jumbojet kraschar om dagen. Över en miljon människor har dött sedan 9/11 2001. Omkring 3000 människor har dött från terroristangrepp i USA under samma tid.

Jämför det med 10 000 dödsfall per år från det illegala missbruket så får vi lite perspektiv på problemet med Big Pharma. Missbruk av receptbelagda narkotikaklassificerade droger, såsom opiater och ADHD-amfetamin kommer på andra plats efter missbruk av marijuana; sju av tio av de mest populära drogerna var receptbelagda. Och de är lätta att komma åt. 

Kostnaderna för detta är gigantiska. Enbart missbruket kostar tiotals miljarder dollar per år, enligt myndigheterna. Och då pratar vi inte ens om personliga tragedier. Skådespelaren Heath Ledger hade Vicodin (hydrocodone), OxyContin (oxycodone), Valium (diazepam), and Xanax (alprazolam) i blodet när han dog. Alla var ”legala” opiater och mediciner.

Big Pharma kommer att tjäna beräknade 70 triljoner kronor globalt år 2013, idag är omsättningen cirka 850 miljarder dollar. Big Pharma har hjärntvättat befolkningen i att piller botar, medan de i själva verket skadar och dödar. Det finns få mediciner som är till verklig hjälp. Men betalda lobbyister såsom Anders Milton i Sverige springer omkring bland politiker i riksdagen och hjärntvättar dessa att satsa mer på läkemedelsbolagen.

Femtekolonnaren Bertil Fries introducerade den ”evidensbaserade” drogrehabiliteringen och efterföljaren Gerhard Larsson, regeringens narkotikautredare, vill etablera den för gott. Money talks.

Man har lyckats övertyga politiker och övriga socialsverige att droger rehabiliterar drogmissbrukare. Antingen är de verkligt skickliga eller så är politikerna verkligt dumma. Money talks.

Och bakom allt detta ”legala” nerdrogande ligger psykiatrin. Ända sedan Sigmund Freud i slutet av 1800-talet skapade ett gigantiskt kokainmissbruk över hela Europa efter han lovordat och själv använt kokain i tio år. Resten är historia med heroin och amfetaminmissbruk, uppblandat med LSD och ecstacy, som terapeuterna lovade skulle rädda världsfreden.

(1) http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fler-missbrukar-narkotiska-lakemedel_6175357.svd

(2) http://www.statehealthfacts.org/comparetable.jsp?ind=268&cat=5

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2011 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.