Press: Svenska pressreleaser: 13 Maj 2011
KMR

PSYKIATRISKA DIAGNOSER RÖSTAS FRAM
2011-05-13


I decennier har psykiatrin påstått att psykiska problem bottnar i en ”kemisk obalans” i hjärnan. Men hur kan psykiatrins diagnostiska system fungera utan några som helst vetenskapliga laboratorietester som kan fastställa huruvida en ”kemisk obalans” existerar eller ej? Är det därför man måste rösta fram psykiska diagnoser?

Amerikanska psykiatriförbundet publicerade år 1952 diagnoshandboken, Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM), med en förteckning över 112 så kallade ”psykiska sjukdomar och störningar” som inte baserades på någon vetenskaplig procedur, utan på röster som hade skickats in av psykiatriker. DSM används idag av så gott som alla psykiatriker världen över.

Och med varje ny upplaga av DSM har diagnoserna inte bara ökat i antal, utan har utformats för att stämma in på allt större befolkningsgrupper. Resultatet har blivit att idag har nästan en miljon barn diagnostiserats som bipolärt störda (mano-depressiva). I Sverige har antalet barn som diagnostiserats som bipolära ökat drastiskt de senaste åren tack vare detta och över 4000 barn får idag mycket kraftiga psykiatriska droger. Och ökningen fortsätter.

År 2007 fick en halv miljon barn och ungdomar i USA minst ett recept för ett antipsykotiskt medel. Antipsykotiska medel, kraftfulla kemikalier som ursprungligen framställdes för endast de allvarligast psykiskt störda, är idag en industri som omsätter 22,8 miljarder dollar (150 miljarder kronor).

Sammanlagt får 20 miljoner barn och ungdomar någon form av psykiatrisk drog, oftast en cocktail av flera.

Vanliga människor är helt omedvetna om att psykiatrins diagnoser inte är medicinska, utan bara beteendemönster som man har röstat om.

Vilket tar oss till vår nästa fråga: Hur får psykiatriker folk att tro på att de lider av dessa påhittade och framröstade ”störningar”?

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2011 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.