Press: Svenska pressreleaser: 2 April 2011
KMR

SÅ SKAPAR PSYKIATRIN MÖRDARE – ÄVEN SKENBARA SÅDANA
2011-04-02


Thomas Quick

Kannibalen från Skara, Mannen från Orust som dödade sin dotter, Mijailovic som mördade Anna Lindh samt flera liknande fall har alla skapats av psykiatrisk behandling med droger. Nu visar det sig att Sveriges värsta seriemördare, Thomas Quick, också var en produkt av psykiatrins droger – i detta fall en skenmördare.

Sture Bergwall, alias Thomas Quick, friades i tisdags från ännu ett mord som han inte begått. Han har nu friats från två av de åtta mord han dömts för. Ytterligare resningsanmälan kommer att lämnas in nästa vecka. Förmodligen kommer han att frias från alla mord.

I intervjuer har Sture Bergwall förklarat varför han erkänt alla dessa mord.
– Jag hade fri narkotikatillgång [av psykiatrikerna på Säter]. Det är väldigt viktigt att ha med sig när man funderar över hur det kunde bli på det här viset, säger han i SVT/Rapport 28 mars.

Ju mer han erkände desto mer droger fick han. Han hade mer eller mindre fri tillgång till en mängd narkotiska preparat som psykiatrikerna frikostigt skrev ut – bara han erkände. Rohypnol, Xanar, Stesolid, Halcion och andra i gigantiska doser. Han fick hästdoser på 50 mg Stesolid (dagsdosen är annars 5 mg).

Sture erkänner att han var väldigt sjuk som erkände alla dessa mord.
– Ja, men det var på grund av narkotikan och terapin på Säter.

Den här drogcocktailen är definitivt hallucinatorisk. Han kunde till slut inte klara sig utan narkotikan. Psykiatrikerna släppte ut honom på likletarexpeditioner, bara han fick mer narkotika.
– Jag kunde inte vara utan narkotikan. Avtändningen tog tio månader och jag tappade 30 kilo och hade en puls på 160 slag i minuten under tio månader.

Sture Bergwall är fortfarande kvar på Säter, om än helt drogfri.
– Fast förhållandet är väldigt besvärligt med personalen. Här vill man inte förlora sin seriemördare.

Anhöriga har lidit svårt under alla dessa år. Men man får heller inte glömma poliser och åklagare och andra, för och emot, som blivit förvirrade av den psykiatriskt framkallade skenmördaren.

Om man betraktar Bergwall som ansvarsbefriad, då han fortfarande sitter inspärrad på Säter, får psykiatrin ta på sig allt ansvar.

http://svtplay.se/v/2375686/rapport/hor_quick_beratta_sjalv_om_det_nedlagda_atalet?cb,a1366518,1,f,151825/pb,a1366516,1,f,151825/pl,v,,2376209/sb,k103266,1,f,151825

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2011 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.