Press: Svenska pressreleaser: 25 Februari 2011
KMR

PATIENTER DÖR 16-25 ÅR TIDIGARE AV PSYKDROGER
2011-02-25


Personer som får psykiatrins tunga droger, främst antipsykotika, dör 16-25 år tidigare än genomsnittsbefolkningen. Det är forskare i Australien som undersökt livslängden för psykiskt sjuka. Undersökningen har publicerats i The Lancet som starkt kritiserar psykiatrins urgamla behandlingsmetoder.

Det är inte lätt i sig för människor att ha en psykisk störning, men det blir inte precis lättare av att psykiatrin prackar på dem dödliga mediciner. Forskare vid universitetet i Melbourne visar att den dramatiska viktökning som följer i spåren på antipsykotiska medel leder närmast ofelbart till diabetes och hjärt och kärlsjukdomar.

Patienterna gick upp 5-6 kilo på bara två månader, och sedan fortsatte det. Vissa patienter kunde gå upp 30 kilo. Tidningen The Lancet menar i sin ledare att liknande biverkning aldrig skulle accepterats av läkare hos andra patientgrupper.

De skriver vidare att den medicinering som görs av patienterna med allvarligare psykisk störning är samma som för ett halvt århundrade sedan. Och att priset för användningen av psykiatrins droger är en försämrad fysisk hälsa, som alltså leder till 16 till 25 års förkortad levnad.

Det stora problemet är att antipsykotika idag skrivs ut väldigt lättvindigt. Vi har tidigare berättat om att soldaterna i USA:s armé får antipsykotika för allehanda problem, såsom sömnsvårigheter, mardrömmar och som lugnande. Än värre är att förmodligen över en miljon barn och ungdomar i USA får antipsykotika. Många med ADHD får det mixat med amfetamin vilket är en rent dödlig cocktail, och ett flertal barn har även dött knall och fall eller begått självmord.

Missbruket har även spridit sig till Sverige efter att psykiatriker som åkt till USA spridit farsoten ”bipolär” eller ”bipolär light” bland barn. Det är som en epidemi, med mycket allvarliga konsekvenser. Diagnosen bipolär ”uppfanns” av psykiatriker Joseph Biederman, världens mest kända barnpsykiatriker som ett sätt att öka vinsten för det läkemedelsbolag han arbetade för. Det finns papper på detta.
http://www.kmr.nu/pressrel_2009_03_23.htm

Nyligen fick AstraZeneca betala ut närmare en miljard kronor till 6000 patienter och anhöriga i USA som stämt dem för skadeverkningar från deras antipsykotika Seroquel. Ytterligare 4000 står i kö.

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2811%2960211-0/fulltext

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2011 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.