Press: Svenska pressreleaser: 10 Januari 2011
KMR

NU FALLER KORTHUSET – SAKTA MEN SÄKERT
2011-01-10


Risperdal ger bröst hos pojkar

Sex av de största har betalat fem miljarder dollar i böter på bara två år. Det största 2,3 miljarder. Men de omsätter sammanlagt 180 miljarder dollar per år tillsammans så böterna känns knappast och avfärdas som löpande utgifter. Men nu har staten fått nog av deras bedrägerier och går på bolagens chefer personligen. Och då blir det rättning i leden.

Det handlar naturligtvis om Big Pharma. En mycket avslöjande video från People & Power visar hur bedrägligt Big Pharma har skött sina affärer. Skandalerna har avlöst varandra de senaste åren, oerhörda bötesbelopp har utfärdats men det har inte hindrat dem från att fortsätta bedrägerierna. De blir nu ansatta från flera håll. Medborgargrupper jagar dem, advokaterna via offren ”patienterna” stämmer dem, och staten bötfäller dem. Deras rykte dalar lika fort som aktierna.

Pfizer, världens största läkemedelsbolag med 8,6 miljarder dollar i vinst varje år, betalade 2,3 miljarder dollar i böter förra året. Det var det största bedrägerimålet i USA:s historia, det var också det största brottmålet, samt det största fallet av vad man kallar ”false claim”, dvs att man utlovar något som inte existerar.

FBI Crimes unit säger: ”Dessa bedrägerier berör alla. Många miljarder dollar går till hälsovård. Man räknar med att 10 procent försvinner i bedrägerier – pengar som skulle kunna användas på patienter med stora behov.”

På bara två år har sex av de tio största företagen stämts för bedrägerier, nya rättsfall väntar tre bolag till. De sex bolagen har hittills fått betala fem miljarder dollar i böter.

År 2009 betalade läkemedelsbolagen i USA ut 200 miljoner dollar till läkare som går i deras led. Mycket av det som en ”bonus” åt de läkare som skriver ut flest mediciner; andra åt föredragshållare som förespråkar deras mediciner.
Pfizer underhöll och betalade, enligt rättegångsprotokollen, läkarna med besök på striptease-klubbar. De övertygade läkare om att tonåringar som blev deprimerade för att de inte platsade i fotbollsklubben skulle behandlas med deras antidepressiva medel.

Psykiatrin är ingen vetenskap, den består i stort sett av ett gungfly av obevisade hypoteser, så i det området förekommer det flest bedrägerier. Ta exemplet med Johnson & Johnsons antipsykotika Risperdal. Man betalade världens mest kända barnpsykiatriker, professor Joseph Biederman vid Harvard, för att han skulle bli Risperdals främsta förespråkare. J&J sponsrade även en forskningsavdelning på Harvard. Under domstolsförhör framkom det dock att resultaten av ”forskningen” var förutbestämda. De skulle visa att ”Risperdal var effektivt och säkert”. Att Biederman kallas ”Gudfadern” inom den internationella barnpsykiatrin förstås när man tittar på videoinspelningarna av domstolsförhöret. Följande konversation utspelar sig:

  - Professor, vad är din ställning [på Harvard]?
  - Full professor.
  - Vad kommer efter det?
  - Gud!
  - Sa du Gud?
  - Ja!

Som man ser i det inspelade förhöret (15:20 in i programmet ovan) – är det fullt allvar. Biederman ligger bakom att 20 procent av all Risperdal används på barn i USA. Han är den som hävdat att många barn lider av ”bipolär sjukdom” (mano-depression) vilket spridit sig som en löpeld över hela USA och även till Europa och Sverige. Det har skett genom en mycket aggressiv kampanj, naturligtvis sponsrad av J&J.

Hade det bara rört sig om pengar hade förmodligen ingen brytt sig förutom skattemyndigheterna, men hela den här härvan uppenbarades då en fyraårig flicka i Boston dog efter att ha proppats full med Risperdal. Och många barn har dött. En stor del av barn med ADHD-diagnos får även antipsykotika idag.

Ett av resultaten av detta är att unga pojkar får bröst. En advokat har femtio liknande fall som han jobbar med. Ingen av föräldrarna hade varnats för detta. En bröstoperation är det enda som kan hantera det, fysiskt sett. Mentalt sett blir de mobbade maximalt i skolorna.

Hundratusentals har fått diabetes av antipsykotika och många har dött. Och i Sverige är media så gott som helt tyst om denna katastrof som överstiger neurosedynskandalen med råge.

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten


Copyright © 2011 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.