Press: Svenska pressreleaser: 9 Januari 2011
KMR

TIDNINGEN TIME BEKRÄFTAR KMR: PSYKIATRINS DROGER ORSAKAR DET SANSLÖSA VÅLDET
2011-01-09


Time droger

I 25 år har KMR hävdat att psykdrogerna framkallar sanslöst våld. En ny studie som tidningen Time tar upp visar att Prozac, som vi kallade ”mördarpiller” redan 1988, ökar risken för våld med elva gånger. Genomsnittet för de flesta psykdrogerna är åtta gånger större risk. För ADHD-drogerna är det 9,6 gånger. Så gott som allt sanslöst våld och skolskjutningar kan förklaras med detta.

Det var tack vare internationella KMR som amerikanska läkemedelsverket FDA år 1991 höll en public hearing gällande att Prozac orsakade våld och självmord bland patienter. Dussintals offer och anhöriga tillsammans med medicinska experter avgav vittnesmål om hur människor utan tidigare historia av vålds- eller självmordsbeteende plötsligt uppvisade detta. (se video från hearing: http://www.cchrint.org/2011/01/07/8480/)

Tack vare att panelen var bemannad av psykiatriker (vissa hade skottsäkra västar, på grund av den hätska stämningen bland anhöriga till offren) som hade mycket täta ekonomiska band med de läkemedelsbolag som tillverkade psykdrogerna resulterade dessa skräckhistorier i ­– absolut ingenting. KMR räknade senare ut att det sammanlagda ekonomiska intresset i läkemedelsbolagen bland paneldeltagarna uppgick till över åtta miljoner kronor.

Det skulle dröja 13 år innan FDA utfärdade så kallade ”black box-varningar” om att antidepressiva kunde orsaka självmordsbenägenhet. Nu kan det inte dröja länge förrän black box-varningar utfärdas för våldsbenägenhet

”Vad som typiskt kommer upp när folk kopplar ihop droger med våld är illegala droger såsom crack-kokain. Emellertid så har vissa mediciner – mest märkbara bland dessa är vissa antidepressiva såsom Prozac – också blivit kopplade till ökad risk för våld, även mordiskt beteende.”

Så skriver tidningen Time i senaste numret och hänvisar till en studie i PLoS One som är baserad på biverkningsregistret hos FDA där man identifierat en mängd olika mediciner och psykiatriska droger med kraftigt ökad risk för våldsamt beteende.
(http://healthland.time.com/2011/01/07/top-ten-legal-drugs-linked-to-violence/)
(http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0015337)

De flesta av de våldsframkallande medlen är de nya psykiatriska drogerna, främst antidepressiva medel och ADHD-droger. Här är några av dem och hur många gånger(x) de ökar risken för våldsbenägenhet:

  • Effexor 8,4x (antidepressiva)
  • Luvox 8,4x (antidepressiva)
  • Halcion 8,7x (bensodiazepiner)
  • Strattera 9x (för ADHD)
  • Amfetamin 9,6x (för ADHD)
  • Seroxat 10,2x (antidepressiva)
  • Prozac 10,9x (antidepressiva)

Med detta kommer förklaringen på allt sanslöst våld de senaste 20 åren; vid så gott som alla skolskjutningar världen över gick förövarna på ADHD-droger och/eller antidepressiva. Alla uppmärksammade sanslösa våld i Sverige, vansinneskörningen i Gamla stan, samurai-mannen, mordet på Anna Lindh med flera, hade föregåtts av intag av psykiatriska droger eller abstinenssymtomen från dem.

Det intressanta för KMR är att tidningen Time i början av 1990-talet attackerade KMR kraftigt för att vi kritiserade antidepressiva medel, och Prozac i synnerhet. Nu 20 år senare bekräftar de att vi hade rätt. Tyvärr är det alltför många människor som hunnit falla offer för det psykiatriska receptet på våld. Nu är det dags att media uppmärksammar detta ordentligt så vi slipper fler sanslösa våldshandlingar.

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten


Copyright © 2011 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.