Press: Svenska pressreleaser: 31 December 2010
KMR

SLUTRAPPORT I ADHD-PROJEKT NORRTÄLJE:
EN STUDIE I KRIMINELLT DIAGNOSVANSINNE

2010-12-31


Diagnostiserad fånge

Nu har diagnosrapporten om ADHD-projektet i Norrtälje släppts. Och fångarna led av nästan ALLT, nästan alla psykiatriska ”sjukdomar” som röstats fram i diagnosbibeln DSM-IV. Rapporten är ett himmelrike för beställarna, den psykiatriska läkemedelsindustri som vill ta över kriminalvården. Och media backar naturligtvis upp allt.


• 100% av fångarna fick beteckningen Substance Use Disorder, de var alltså missbrukare. Nu en sjukdom.
• 100% hade också Conduct Disorder/Antisocial Personality Disorder, de var ”beteendestörda”.
• 50% hade Mood Disorders. De var deprimerade och hade ångest(!).
• 23% gavs beteckningen Aspergers Syndrom/Pervasive Development Disorder – Not Otherwise Specified (autismliknande tillstånd).

Och som om det inte skulle räcka:
• 57% fick beteckningen paranoida,
• 50% var narcissistiska,
• 40% led av tvångssyndrom,
• 37% var passiva-aggressiva,
• 37% var undvikande (avoidant),
• 23% var schizoida/schizotypa och 10 % psykopater.

Och 100% hade förstås också ADHD.

Nej, det här är inget skämt. Det är ett utdrag ur den lista av psykiatriska beteckningar som de 30 omskrivna deltagarna i ADHD-projektet på Norrtäljeanstalten fick efter alla ”noggranna utredningar”. Ju fler utredningar och checklistor, ju fler diagnoser.

”För en människa med hammare ser allt ut som en spik”, skrev författaren Mark Twain. Han skrev också: ”Hänvisningarna till sinnessjukdom har blivit så vanliga inför domstolarna att vi inte längre behöver lagar som förbjuder brott, utan istället lagar som förbjuder sinnessjukdomarna.”

Och fångarna fick också, som ”behandling”, läkemedelsbolaget Janssen-Cilags amfetaminpreparat Concerta, trots att alltså 100% var missbrukare och 63% var just amfetaminmissbrukare.

Vi vill till sist, som nyårspresent, bjuda på en diagnostisk goding från satirsiten The Onion. Presentationen ligger på exakt samma nivå som Norrtäljeprojektet i vetenskaplig exakthet. Se filmsnutten “FDA Approves Depressant Drug For The Annoyingly Cheerful”

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten


  

Copyright © 2010 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.