Press: Svenska pressreleaser: 15 Oktober 2010
KMR

HAR BJÖRNEN BAMSE SLUTAT MED SIN DUNDERHONUNG?
2010-10-15


Björnen Bamse

På Bokmässan i Göteborg fick man se björnen Bamse dela ut propaganda för Hjärnfonden. Man kan undra om han gått över till starkare saker än Dunderhonung. För nu gör han reklam för ADHD. Och det vet ju alla, att det bara en försäljningsgimmick för psykiatrins amfetaminpreparat. ADHD är nu en mångmiljardindustri.

Frågan är om inte björnen Bamse sysslade med hjärntvätt av små barn – och om han själv inte blivit hjärntvättad. För i det lilla seriemagasin han delade ut gjordes det ohejdad reklam för Hjärnfondens tes att man är sin hjärna. Det upprepades genom hela häftet. Ingenting om andliga, själsliga värden; moraliska eller etiska värderingar. Man har en hjärna och man är sin hjärna, genomsyrade hela seriehäftet. Grammatiskt sett kan man dock inte både ha och vara en hjärna. Psykiatrin har inte riktigt fått ihop det där, men man jobbar på det.

En annan viktig sak man glömt bort i sammanhanget är att ADHD inte är en hjärnskada som Hjärnfonden påstår i sitt material. Det är inte heller Aspergers, bipolär, eller depression, eller de andra psykiatriska diagnoserna. Det finns inga som helst bevis för att ”störningar” eller ”biokemiska obalanser” i hjärnan orsakar dessa ”tillstånd” . Diagnoserna är en samling beteenden man lumpat ihop till ett sjukdoms-syndrom – så att psykiatrin får ett skäl att skriva ut psykiatriska droger! Man får nämligen inte lov att skriva ut dessa droger om man inte har en biologisk störning. Sättet att sälja psykdroger är alltså att sälja ”sjukdomar”. Klassiskt! Och Hjärnfonden hjälper till.

Men sådana här triviala saker brydde sig inte Bamse om, ”Varsegod lille vän, ett seriemagasin!”

 


Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten


  

Copyright © 2010 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.