Press: Svenska pressreleaser: 2 april 2010
KMR

KMR LANSERAR VÄRLDENS STÖRSTA SÖKMOTOR FÖR BIVERKNINGAR FRÅN PSYKIATRISKA DROGER.
2010-04-02


Internationella KMR (CCHR i USA) har lanserat världens största sökmotor för biverkningar av psykiatriska droger – 310 internationella varningar och 194 558 biverkningsrapporter. För första gången har allmänheten tillgång till denna mörklagda information.

http://www.cchrint.org/psychdrugdangers/

Psykiatriska droger genererar försäljning till ett värde av 80 miljarder dollar per år (580 miljarder kr) och Big Pharma spenderar 4,7 miljarder dollar (35 miljarder kr) på reklam och en miljard dollar på internet-annonsering.

Som ett resultat så har antalet människor som tar psykiatriska droger skjutit i höjden till 100 miljoner människor. 20 miljoner av dessa är barn. Och de söker fler människor som de kan sälja till. Biverkningarna håller de tyst med eller förnekar – ja, till och med ljuger om. De dokumenterade biverkningarna är: mani, depression, psykos, våld, självmord och mordtankar, hjärtattack, stroke och plötslig död – bara för att nämna ett fåtal.

Internationella officiella varningar för psykiatrins droger har ökat med 400 procent de sista 10 åren, dock har allmänheten inte kunnat ta del av dessa. Varken läkare, läkemedelsbolag, läkemedelsverk, socialstyrelse eller media har varit behjälpliga med detta – tvärtom kan man säga. De har mörklagts.

KMR bryter nu denna trend.

För nu finns det för första gången ett sätt att med ett par klick hitta denna information online på ett enkelt sätt. Sökmotorn är än så länge endast på engelska, men det är ganska lätt att navigera sig fram, ungefär som att beställa en tågbiljett. Det finns till och med en ordbok för medicinska termer, dubbelklicka bara på ett ord så kommer det fram en bubbla som definierar ordet.

Man klickar i vilken drog, vilken slags biverkning, eller alla. Fördelen med detta system är, att om någon upplever att han t.ex. blir manisk efter att ha börjat med en viss psykdrog, har han flera val. Man han pricka i namnet på drogen, Prozac, Ritalina, Zoloft etc., men även generellt, vilken kategori, såsom antidepressiv, antipsykotisk, lugnande etc., och sedan söka efter biverkning. Eller så kan man pricka i biverkningen och söka efter vilken drog. Eller också kan man söka efter internationella varningar för just den drogen. Det finns ett flertal möjligheter. All information är summerad och lättläst.

KMR som bekräftat är världens ledande övervakare över mentalhälsovården, har nu skapat en sökmotor med följande egenskaper:

• 160 varningar för psykdroger från olika internationella läkemedelsverk.

• 151 studier från internationella medicinska journaler.

• 194 558 biverkningsrapporter från psykiatriska droger rapporterade till och arkiverade hos amerikanska läkemedelsverket, FDA, från läkare, apotekare, konsumenter, advokater etc.

Det är första gången allmänheten har direkt tillgång vilka biverkningar och skador psykiatriska droger framkallar. Och de är många – alldeles för många.

 


Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten


  

Copyright © 2010 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.