Press: Svenska pressreleaser: 1 december 2009
KMR

NU HAR DET BÖRJAT I SVERIGE. TVÅNGSMEDICINERING AV BARN MED AMFETAMIN
2009-12-01


bortrövad

Ett par med två barn har nyligen fått uppleva det som KMR länge varnat för. De fick se sina barn tvångsmedicineras med amfetamin. Det är socialförvaltningen i Skärholmen som trots protester från föräldrarna lotsat igenom ett beslut att ge barnen amfetamin. Men inte nog med det. Direkt efter att KMR kontaktade dem skickade de ett sekretessbeslut till föräldrarna.

Det skall nämnas att barnen är omhändertagna med LVU, så rent lagligt kan föräldrarna knappast göra något. Exakt varför barnen blivit omhändertagna är det dock ingen av föräldrarna som vet. Pappan har tidigare använt amfetamin. Men det var ganska länge sedan och idag är det ingen som missköter sig. Pappan jobbar och sköter sig, mamman har MS och assistent, även för barnen, och anser sig fullt kapabel att kunna ta hand om barnen.

Det märkliga är att socialen i Skärholmen varit den drivande kraften bakom diagnostisering och medicinering. Vilket de naturligtvis inte har rätt till. Om en läkare inte vill skriva ut amfetamin, kontaktar de en annan.
– Vi hade tidigare en läkare som barnen besökte som inte ville skriva ut amfetamin utan istället rekommenderade omega-3. Det hjälper inte, hävdar soc efter bara drygt någon vecka och kontaktade en annan läkare för att få amfetamin utskrivet. Vi får inte veta vilken heller, vi är helt utestängda ur beslutsprocessen – allt har sekretessbelagts av socialen.

När vi ringer socialen är det ingen som vill kommentera det enskilda fallet utan hänvisade till sekretessbestämmelser. Dock kunde de erkänna att de själva inte borde vara drivande i att ge barn amfetamin.

När föräldrarna protesterade mot amfetaminbehandling kallades de ”hotfulla” av soc som inte vill att de skall träffa barnen.
– Ja, barnen är stökiga i skolan, men då måste man inse att barnen först rycktes från oss föräldrar och därefter separerades till var sitt hem. Sedan får de gå i specialskola. Klart de blir stökiga. Men i fosterhemmen är de lugna. Det är bara i skolan de blir stökiga. Och vi har aldrig varit hotfulla, det är bara ett påhitt från soc för att barnen skall få amfetamin. Vår assistent som var med på mötet kan intyga detta.

KMR har rekommenderat paret att överklaga beslutet hos Länsrätten.

I USA är det tusentals barn som blivit omhändertagna efter att föräldrarna motsatt sig behandling med amfetamin. Tumultartade scener har utspelat sig när barnen ryckts från sina föräldrar. Vissa föräldrar har flytt landet för att undgå att ställas inför domstol bara för att de vägrar ge sina barn amfetamin. Det kallas då att de ”vanvårdar” sina barn.

Nu är det på väg in i Sverige.

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2, 124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2009 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.