Press: Svenska pressreleaser: 9 november 2009
KMR

BARN FÖRGIFTADE AV PSYKOFARMAKA – UPPSVÄLLDA KROPPAR, FÖRHÖJDA BLODFETTER OCH DIABETESUTVECKLING
2009-11-09


kropp

En ny studie visade att de nya antipsykosmedlen orsakade kraftig viktökning och inledande diabetesutveckling - på bara elva veckor. Barnen ges en framtid med hjärt-/kärlsjukdom och tidig död. I en tidigare undersökning visade det sig att unga pojkar utvecklade bröst och fick bära BH.


Det tog bara elva veckor för många av de annars fysiskt friska barnen att förvandlas till kraftigt överviktiga patienter, med förhöjda blodfettsnivåer och inledande diabetesutveckling. Det här är resultatet i en stor studie om "behandlingen" av barn med antipsykosmedel som just publicerats i amerikanska Läkartidningen (JAMA).
http://jama.ama-assn.org/cgi/content/abstract/302/16/1765

Den nya studien tar effektivt död på det vanliga psykiatriska argumentet att det alltid är patientens fel - i det här fallet att den psykiska störningen gör att patienterna blir passiva och äter mycket, och därför går upp kraftigt i vikt. Det höll inte den här gången. I studien fanns nämligen en kontrollgrupp som visade sig inte gå upp i vikt alls. Det gjorde däremot de barn och ungdomar (4-19 år) som för första gången fick de nya antipsykosmedlen (Zyprexa, Risperdal, Abilify och Seroquel).

De barn som fick Zyprexa ökade med i genomsnitt 8,5 kg (+15 %), barnen som fick Risperdal med 5,3 kg (+10 %). De förgiftningseffekter som sågs på bara 11 veckor är naturligtvis en katastrof för barnen. De kan se fram mot ett liv med diabetes, hjärt-/kärlsjukdom och tidig död.

De psykiatriska droger det rör sig om är den senare generationen av de piller som togs fram på 1950-talet för att ge kemiska lobotomier till de allra besvärligaste patienterna på mentalsjukhus - idag ges de alltså till barn. Flera tusen svenska barn får nu dessa droger, som bland annat skrivs ut till autistiska barn och till dem med diagnosen Aspergers syndrom. I takt med att allt fler unga får Concerta, Ritalina och Strattera ökar också antalet som drabbas av psykotiska reaktioner och aggression - barnen bli då kandidater för psykiatrins tyngsta droger, antipsykosmedlen.

Att ge antipsykotiska droger (neuroleptika) till barn måste anses som ett av de värsta psykiatriska övergreppen. Och det säger inte lite.

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2, 124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2009 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.