Press: Svenska pressreleaser: 30 oktober 2009
KMR

VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ PSYKIATRIN? EN PSYKIATRIKER MED 22 ÅRS ERFARENHET FÖRKLARAR…
2009-10-30


En kristallklar och förödande kritik av vad som är fel på psykiatrin och varför den inte kan reformera sig - och det på endast dryga två minuter av en psykiatriker med 22 års erfarenhet.

Bakgrund:
Dr Niall McLaren, en utövande psykiatriker i 22 år, förklarar att psykiatrin är en industri som inte tål kritik, av rädsla för att hela modellen med den biologiska psykiatrin kommer att rasera. Det finns ingen vetenskap, inga hjärnbaserade sjukdomar, ingen kemisk obalans. Inga bevis för någotdera. Men psykiatrin hävdar, i allians med de psykiatriska läkemedelsbolagen, att mentala störningar är biologiska sjukdomar för att övertyga folk om att de skall ta psykiatriska droger, vilket framkallar en mängd mycket allvarliga biverkningar.

Video text:
"Ett par månader efter att jag började inom psykiatrin insåg jag att det var något allvarligt fel med den. Det blev omedelbart uppenbart för mig att psykiatrikerna gjorde påståenden de inte kunde ha gjort ... de gjorde påståenden som inte var rättfärdigade inom biologin.

Men om man ställer sig upp och säger: "Vad ni gör mina damer och herrar är inte vetenskap, det är pseudovetenskap", då utmanar man det som håller samman hela yrkeskåren.

Vad som händer inom psykiatrin, är att det finns en allmän överenskommelse: "Det får inte förekomma någon kritik av status quo (rådande läge) - det får inte förekomma någon kritik!"

Jag tror att de i hemlighet, innerst inne, vet, att om någon kritiserar eller granskar systemet noggrant så kan det falla isär. Detta hålls allt uppe ... himlen håller upp... denna galenskap på plats, av den enda befallningen: mental störning är hjärnstörning. Detta är den enda intellektuella krok som håller uppe detta byggnadsverk i luften, som hindrar det från att kollapsa i en hög.
De bara gör detta påstående, att mental sjukdom är hjärnsjukdom. Men det är ett ideologiskt påstående. Människor blir tillsagda:
"Du har en kemisk obalans i hjärnan som är genetiskt betingad och du har den livet ut, och det är inget du kan gör åt det och du kommer för all framtid att bli begränsad och inskränkt - och du måste ta dessa tabletter, vilket kommer att dämpa din kreativitet, din känslighet, medvetenhet, de kommer att skada din sexualitet. Du måste göra detta, för du är sjuk och vi kan se det, men inte du!"

Nå, det är ... för mig den katastrof som måste avslöjas.
Allmänheten behöver få reda på vart alla de hundratals miljoner dollar i forskningspengar tar vägen. Och vart alla de miljardtals på miljardtals dollar i behandlingspengar tar vägen.

Och över allt annat, vart deras söner och döttrar och mödrar och fäder tar vägen. Och det är vad det handlar om. Skit i pengarna, ursäkta mig, men skit i pengarna, det är liven som räknas.

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2, 124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2009 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.