Press: Svenska pressreleaser: 30 september 2009
KMR

DR MARY ANN BLOCK: ”ADHD BEROR INTE PÅ RITALINABRIST! HITTA DE UNDERLIGGANDE PROBLEMEN!”
2009-09-30


Dr Mary Ann Block är USAs mest kända allergiläkare. Hennes böcker har blivit bestsellers. Hon har behandlat och hjälpt tusentals barn och vuxna med sin påstådda "ADHD" utan några som helst droger. "ADHD är ett namn, en etikett på en grupp symtom, hjälp dem hitta den underliggande orsaken till problemen", säger hon i denna video.


 

Bakgrund:

25 000 barn och vuxna får amfetaminliknande droger i Sverige, mer än 4 miljoner barn i USA och kanske ett par miljoner till i övriga världen. ADHD har aldrig kunnat bevisas vara en sjukdom. "Diagnosen" är dock det enda som berättigar till "medicinering" med amfetaminliknande droger, som står i samma narkotikaklassificering som morfin, opium och kokain. Och det trots dokumenterade biverkningar såsom hjärtattack, tillväxtstörningar, tics, aggressioner, depression, självmordsbenägenhet och plötslig död. Försäljning av ADHD-droger genererar en försäljning på 3,1 miljarder dollar varje år och det är förmodligen här man hittar den verkliga orsaken till diagnoshysterin med bokstavskombinationer. Läkemedelsbolagen och psykiatrin har i allians hittat en aldrig sinande källa till inkomster. Andra seriösa läkare såsom dr Mary Ann Block ser vidare och letar efter de underliggande problemen hos personen och hjälper dom med det. Hennes senaste bok "No More ADHD" blev omedelbart en bestseller.

Videotext:

Jag arbetar med kroniska hälsoproblem hos vuxna och barn. I huvudsak med barn som fått etiketten ADD eller ADHD. Jag hjälper dem att finna den underliggande orsaken till deras problem. Fullständig medicinsk undersökning, grundlig historik, lab-arbete, allergitestning, vad som än krävs för att kunna bestämma vad som är fel.

Jag ville få ut informationen till mer än en liten grupp föräldrar som jag träffade på min mottagning. Jag ville verkligen få världen att veta sanningen om dessa droger och de psykiatriska etiketterna på barnen, och det var då jag beslöt mig för att skriva min bok.

Jag påstår inte att det inte finns barn med vissa allvarliga problem med inlärning och beteende. Det finns det. Men det är inte ADD, det är inte ADHD. Det är inte Ritalinabrist.

ADD/ADHD står för uppmärksamhetsstörning eller uppmärksamhetsstörning med hyperaktivitet: Men detta står bara för en psykiatrisk etikett. En etikett är baserad på en grupp med symtom som psykiatrikerna hittat på. Saker som "skruvar på sig", "kan inte sitta still", "kan inte avsluta ett arbete", "kastar ut svar på frågor i klassen utan att bli tillfrågad".

Jag har vissa problem, inte bara med diagnoserna, men i synnerhet drogerna och den effekt de har på barnen. Droger som enligt tillverkarna kan orsaka psykos, de kan orsaka förvärrning av inlärningsproblem, de kan orsaka hjärtattack och andra hjärtbesvär. Och det har inträffat många dödsfall.

Det är inte bara biverkningar från att vara på dem, utan det är biverkningar när man slutar med dem. Alltför snabb avtändning från de amfetaminliknande droger som Ritalina har visat sig potentiellt kunna orsaka depression och självmordsbenägenhet.

Och föräldrar som inte vill droga ner sina barn blir tillsagda samma sak, "om ditt barn har diabetes, då skulle du ge det insulin, eller hur?"

Den analogin håller helt enkelt inte hela vägen, därför att diabetes är en mycket objektivt definierad medicinsk sjukdom. Man tappar blod, man ser det, man diagnostiserar det, man behandlar det. Insulin som man använder, är ett naturligt hormon i den mänskliga kroppen - och om man inte har det dör man. Ritalina, Adderall, Prozac och Strattera är det inte.

Jag vill att föräldrar skall veta, att även om de tror att deras barn har ADHD, så finns det i själva verket ingen ADHD, att det bara är ett symtom. Det är ett namn.

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2, 124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2009 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.