Press: Svenska pressreleaser: 14 augusti 2009
KMR

VARFÖR FUNGERAR INTE PSYKIATRIN?
2009-08-14


psykiatriker Se kort DVD där psykiatriker erkänner att psykiatrin inte är baserad på vetenskap, utan istället pengar.


Locket på den psykiatriska kistan borde ha spikats igen för länge sedan. Psykiatriker är en utdöende ras. Psykiatrin fungerar inte, har aldrig fungerat, och kommer aldrig att fungera. Ett sekel med "trial and error" räcker. Anledningen att den finns kvar är politisk och ekonomisk. Det är en affärsverksamhet med en omsättning på 2,4 biljoner kronor som drogar ner 100 miljoner människor varje år.

Psykiatrins existerande tes är att mental sjukdom orsakas av en kemisk obalans i hjärnan. Det är på samma vetenskapliga nivå som medeltidens tro på kroppsvätskornas inverkan på humöret; på 1800-talets tro på skallformens inverkan på karaktären (frenologi) och 1900-talets rasbiologi.

Det finns inte ett enda hållbart bevis för att mentala störningar orsakas av en kemisk obalans. Det är nämligen fysiskt omöjligt att bevisa. Ledande vetenskapsmän, läkare såväl som några av världens mest kända psykiatriker förnekar det vetenskapliga i tesen. Läkemedelsbolagen tjänar dock mångmiljardbelopp på detta och håller myten vid liv. Det är det enda som motiverar nerdrogning av psykiskt svaga människor med extremt starka och mycket skadliga droger.

300 miljoner recept skrivs ut varje år på psykdroger. Att uppskattningsvis 42 000 människor dör varje år av dessa är inget som verkar bekymra vare sig läkemedelsindustrin eller psykiatrin. Den internationella psykiatrin håvar in 600 miljarder kronor om året enbart på drogverksamheten, 2,4 biljoner kronor totalt. Det är en ren industriverksamhet.

Psykiatrin har en diagnosbibel (DSM) där varje udda beteende klassificeras som en mental sjukdom eller störning. Vad sägs om "trotssjukdomen", shoppingsjukan", "lottosyndromet", "kaffeabstinens" eller triumfkortet: "ospecificerad mental sjukdom ej i övrigt kategoriserad"? Det finns 374 olika beteenden i DSM som sjukförklarats. Psykiatrin har med andra ord sjukförklarat hela livet! Den enda anledningen till DSM är att psykiatrin skall kunna debitera försäkringsbolagen. Utan diagnos inga pengar.

Lägg till en politisk agenda och vi har ett allvarligt hot mot mänskliga rättigheter. Vem som helst kan idag diagnostiseras som psykisk sjuk!

Men finns det då överhuvudtaget någon vetenskap inom psykiatrin? Tydligen inte, enligt psykiatrikerna själva. Se en häpnadsväckande video från senaste årskongressen för den internationella psykiatrin i San Fransisco i år. Där förnekar psykiatriker att psykiatrin är baserad på vetenskap samtidigt som de erkänner att det är en penningdrivande verksamhet.

Videolänk: http://www.cchr.org/#/videos/where-the-truth-lies

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2, 124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2009 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.