Press: Svenska pressreleaser: 13 Mars 2015

KMR

Erika Christensen ger KMR:s Human Rights Award till FOX TV News korrespondent

2015-03-13

Skådespelerskan Erika Christensen presenterar Human Rights Award till Douglas Kennedy, nationell nyhetsreporter och korrespondent på FOX NEWS som har gjort mer än 25 undersökande reportage om farorna med psykofarmaka under de senaste 13 åren. Han är en av få journalister världen över som vågat göra detta konsekvent.

Se video här: http://www.cchrint.org/2015/03/11/cchr-humanrightsawards/

Varje år delar KMR i USA (CCHR) ut Thomas Szaszs Human Rights Award till tre personer under ett stor galaevent med flera hundra deltagare. Årets pristagare är mycket speciell då han är en av mycket få journalister som har kurage nog att undersöka den psykiatriska drogindustrin som är så fylld av korruption, mutor, förfalskning och ren kriminalitet att den tagit första plats före vapenindustrin och tobaksindustrin. Läkemedelsindustrin, i första hand den psykiatriska, har fått böta över 163 miljarder kronor bara de senaste fem åren.

KMR kommissionär, Erika Christensen presenterar Kennedy för publiken:

"Vår sista pristagare har varit korrespondent för FOX TV Nyheter i 18 år. Han har en medfödd känsla för vad som är fel, och får ihärdigt och modigt reda på varför. Kollegor beskriver Douglas Kennedy som "medborgerligt sinnad, en hårdhudad och omtänksam reporter”, och en som visar en "journalistisk envishet " för att komma fram till sanningen. FOX National News Chief, Roger Ailes, värderar honom högt. Han förklarade: "Douglas Kennedy säger sanningen och hans lugna och milda uppträdande har alltid imponerat på mig."

"Douglas Kennedy tog examen från Brown University år 1990 och arbetade först som reporter för The Boston Herald, sedan som kriminalreporter för The New York Post. Han började på FOX News 1996. Som en artikel beskrev honom en gång: "Kennedy är känd för att snöra ihop sina vandringskängor och rusa genom FOX New York nyhetsrum, när nyheterna kommer.”

Trots 22 internationella och officiella läkemedelsreglerande varningar som beskriver våldet som en känd biverkning av psykofarmaka, är Douglas Kennedy den enda TV-journalist som undersökt sambandet mellan psykiatriska droger och skolskjutningar.

KMR kommissionär, skådespelaren Danny Masterson, fortsätter presentera Kennedy: "Som en veteran nyhetsjournalist, har Kennedy bevakat live varje presidentval sedan 1996, Irakkriget, attacken den 11 september mot World Trade Center, liksom orkanen Katrina, bara för att nämna några.

"Hans hårda kärnjournalistik har också rakt på avslöjat den psykofarmaceutiska industrin. Detta trots att industrin spenderar över 3 miljarder dollar varje år på marknadsföring och säljer psykiatriska droger genom TV-reklam. Hans inslag, som exponerar våldet och självmorden som framkallats av effekter från psykofarmaka, spänner över 13 år.

"Han har rapporterat om läkemedelskorruption och läkemedelspåverkade skol- och militärskjutningar mer än någon annan tv-journalist i historien. USA Today, den mest lästa tidningen i Amerika, gjorde ett reportage och namngav högprofilerade journalister som förespråkar en sak. Där ingick: Diane Sawyer, Bob Woodruff, Anne Curry, Oprah och ... Douglas Kennedy.

"Den enkla sanningen är, att när det gäller att rapportera om farorna med psykiatriska droger på nationell tv, så är hans arbete utan motstycke."

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten