Press: Svenska pressreleaser: 20 September 2014

KMR

Apoteken rånas på droger

2014-09-20

Rån mot apotek har ökat drastiskt. Mängden legala droger har ökat och desperata missbrukare går nu direkt till utskänkningsställena. Apoteken i Sverige säljer omkring ett ton eftertraktade ADHD-droger varje år.

I Gävle har tre apotek rånats på kort tid på narkotikaklassade medel (1).  Trenden ökar i hela Sverige. Enligt tidningen Dagens Apotek rånades 25 apotek år 2013 och åtta rån 2012. Fram till halvårsskiftet i år har det redan skett 15 rån.

Psykiatrins droglösningar på psykiska problem har nu blivit själva problemet.  

ADHD-droger, subutex/metadon samt bensodiazepiner är eftertraktade bland missbrukarna. Idag börjar många sitt missbruk direkt med ADHD-amfetamin och subutex/metadon utan att ha fått recept. Jakten på dessa droger trappas därför upp.

Trots att många missbrukare får metadon och subutex gratis fortsätter de med sitt missbruk med andra droger. Subutex och metadon hjälper ju bara mot suget efter heroin, men de flesta, eller troligen alla, är ju blandmissbrukare så i praktiken fungerar det inte, visar en undersökning som SVT ABC gjort (2).

Inskrivna på programmet med ersättningsdroger har nästan fördubblats sedan 2007. Men ingen blir drogfri längre. När man satsade på drogfria rehabiliteringshem såsom 12-stegsprogrammet och Narconon, blev ju faktiskt många helt drogfria. Hank von Hell (alias Cornelius) var tung opiatmissbrukare i 12 år, därav sex år på metadon och subutex som han inte blev drogfri av. Efter tre veckor på Narconons drogfria behandling i Eslöv blev han helt drogfri och är det än idag. Han säger att han inte överlevt om inte Narconon hjälpt honom. Narconon kan visa upp hundratals f.d.missbrukare som fortfarande är helt drogfria efter genomgånget program.

Idag kommer det inga drogfria alls ut från psykiatrins program. Man kallar dem ”drogfria” men i själva verket sitter alla fast på syntetiska opiater som är mångfaldigt svårare att lägga av med än heroin. Och många fortsätter sitt missbruk med andra droger.

Nu säljer man subutex och metadon helt öppet utanför beroendemottagningarna. Och försäljningen fortsätter trots att den avslöjades av SVT redan för två år sedan. (3)

Psykiatrin har raserat hela den svenska narkotikamodellen och vi kommer att få se narkotikamissbruket öka katastrofalt inom bara några år om ingenting görs.

(1) http://www.arbetarbladet.se/blaljus/brott/allt-brutalare-jakt-pa-mediciner
(2) http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/de-fortsatter-ta-droger-trots-lakemedelsbehandling
(3) http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/har-erbjuds-svt-s-reporter-kopa-subutex-igen

Den psykiatriska läkemedelsindustrins mångmiljardböter – fakta eller konspirationsteorier?:
http://www.mynewsdesk.com/se/kommitten_for_manskliga_rattigheter/pressreleases/den-psykiatriska-laekemedelsindustrins-maangmiljardboeter-fakta-eller-konspirationsteorier-945604

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten