Press: Svenska pressreleaser: 27 Juni 2014

KMR

Psykiatriprofessor Thomas Szasz: Psykiatrin måste avskaffas!

2014-06-27

KMR är den enda grupp som har modet att stå upp emot psykiatrisk makt, sade psykiatriprofessor Thomas Szasz i en video, strax före sitt frånfälle år 2012. Szasz var världens mest kända antipsykiatriker och förkämpe för mänskliga rättigheter inom psykiatrin, tillika en av grundarna av KMR. Han hävdade att psykiatrin är ett slaveri.


VIDEOTEXT:

EN MAN MED MOD ÄR EN MAJORITET  – Thomas Jefferson

DR. THOMAS SZASZ, PROFESSOR I PSYKIATRI

FRAMSTÅENDE LIVSTIDSMEDLEM, AMERICAN PSYCHIATRIC ASSOCIATION

SAMGRUNDARE AV KOMMITTÉN FÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER – KMR

(CCHR – CITIZENS COMMISSION ON HUMAN RIGHTS)

MOTTAGARE AV FLER ÄN 40 UTMÄRKELSER

HYLLAD FÖRFATTARE AV 36 BÖCKER (BLAND ANNAT KLASSIKERN ”PSYKISK SJUKDOM EN MYT”)

Om du kan övertyga dig själv att du hjälper någon genom att stigmatisera dem; peka ut dem som avvikande och låsa in dem … det är del av en felaktig information som inte kommer att övervinnas inom 24 timmar eller 48 timmar eller 48 månader. Och detta är vad folk måste inse själva.  

Som … den stora amerikanske domaren, sa för en lång tid sedan: det spelar ingen roll vilka lagar som stiftas, folk måste ändra sig i sina hjärtan. Vi måste verkligen titta ordentligt på historien - allvarligt.

Slaveriet avskaffades 1865. Hur var tillståndet för det svarta folket i Amerika när jag kom till Amerika 1938? Under det andra världskriget var trupperna fortfarande segregerade - det var nästan hundra år efter det amerikanska inbördeskriget. Lagarna hade ändrats men folkets hjärtan hade inte förändrats. Det tar mycket lång tid. Jag hoppas det inte kommer ta hundra år till i fallet med psykiatri.

Men därför är det viktigt, det är därför jag ser på KMR som praktiskt taget den enda abolotionistiska (avskaffande) organisationen. Termen som jag har använt i nästan 50 år, vad vi behöver är avskaffande av psykiatri för det vi har är psykiatriskt slaveri.

Det är en komplex affärsverksamhet då det är en fortsatt mycket kraftfull motsatt röst från organiserad psykiatri, läkemedelsindustrin och regeringen själv, det är en fortsatt propaganda-maskin för mer och bättre psykiatriskt tvång.

Att KMR har säkert varit effektiv i att informera en enorm mängd människor om detta och också väckt upp en stor del motstånd till detta är klart.

Jag är glad för KMR men jag är mycket ledsen i ett större perspektiv. Det är den enda grupp som har modet att stå upp emot psykiatrisk makt. De finns inget annat, som jag är medveten om, någonstans i världen och helt säkert ingen organisation med inflytande som KMR nu har.

Individuellt ansvar är enligt min åsikt är det enda värdet som är överlägset frihet, det är det mest viktiga i det mänskliga livet

”DET ÄR FÅ AV OSS SOM HAR ÄGNAT VÅRA HELA LIV TILL ATT BEKÄMPA MÄNNISKANS OMÄNSKLIGHET MOT MÄNNISKAN. THOMAS SZASZ VAR EN AV DESSA FÅ OCH FÖRENAR SIG NU IHOP MED RESTEN AV DESSA FRIHETSKÄMPAR SOM TILLHÖR HISTORIEN”
– DR.KEITH HOELLER
REDAKTÖR, EXISTENTIAL PSYCHOLOGY & PSYCHIATRY

”EN AV DE SMARTASTE OCH MEST GRUNDLIGA FÖRSVARARE AV SJÄLVBESTÄMMANDE OCH FRIHET I VÅR TID”
– BRIAN DOHERTY
SENIOR REDAKTÖR, REASON MAGAZINE

”DR. SZASZ VAR EN AV DESSA SÄLLSYNTA INDIVIDER SOM INTE KUNDE VARA TYST NÄR FRIHET VAR HOTAD”
– KONGRESSLEDAMOT RON PAUL

”GENOM HELA HANS LÅNGA LIV, KÄMPADE HAN INTE BARA DEN GODA KAMPEN, HAN KÄMPADE EN I SANNING STORSLAGEN KAMP”
– PROFESSOR RICHARD E. VATZ
TOWSON UNIVERSITET

”UPPGIFTEN VI HAR SATT SJÄLVA – ATT BEKÄMPA PSYKIATRISKT TVÅNG – ÄR VIKTIGT. DET ÄR EN ÄDEL UPPGIFT I DEN STRÄVAN SOM VI MÅSTE, OAVSETT HINDER, UPPRÄTTHÅLLA.
VÅRT SAMVETE KRÄVER ATT VI GÖR INTE MINDRE”
– THOMAS SZASZ
1920-2012

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten