Press: Svenska pressreleaser: 23 Maj 2014

KMR

14 000 småbarn 2-4 år får amfetamin i USA

2014-05-23

Inte nog med att 20 procent av alla tonårspojkar i USA har fått ADHD-diagnos, och 10 procent får amfetamin för det; att 11 procent av alla barn 4-18 år fått ADHD-diagnos och sex procent droger; att sammanlagt 6,4 miljoner barn och ungdomar får centralstimulerande droger; att det säljs 60 ton amfetaminliknande droger för 10 miljarder dollar per år. För det blir värre.

För nu ger läkarna även småbarn i åldrarna 2-4 år Ritalina och amfetamin.

De har nyss börjat prata och gå och utforska omvärlden. Livliga naturligtvis, som alla barn. Karriärsugna föräldrar vet inte hur de skall bära sig åt – barnen ”stör”. Går till farbror doktorn som skriver ut centralstimulerande narkotika för att få lugn på dem.

Hur galet kan det bli?
Det är nu uppenbart att den psykiatrin har vänt sig mot mänskligheten. Data som presenterades förra veckan av tjänstemän från Centers for Disease Control and Prevention (CDC), visar att 10 000 småbarn inom Medicaid medicineras för sin påstådda ADHD, helt utanför medicinska riktlinjer dessutom. Men man tror även att 4000 medicineras genom privata sjukförsäkringar.

Det är barn som täcks av amerikanska sjukförsäkringskassan Medicaid som är extra benägna att bli satta på amfetamin (Adderall) och amfetaminliknande droger (Ritalina, Concerta) som en första åtgärd för att stävja deras beteende, med risk för hämmad tillväxt (inklusive hjärnan), insomnia, psykos och hallucinationer.

Amfetamin står i samma narkotikaklass som opium, morfin och kokain. Hallucinationer hos barn som ges amfetaminliknande droger är därför inte ovanligt, enligt New England Journal of Medicine. Barn ser insekter, ormar och andra kryp. En pojke kom skrikande till sin mamma som pratade i telefon: ”Mamma, mamma ta bort dem från mig!” Han såg stora insekter i taket som föll ner på honom. En annan läkartidning (JAMA) rapporterade om tre barn som fick kraftiga hallucinationer. En pojke såg tigrar, lejon och andra djur snurra runt i en virvel av färger”. En flicka satt ihopkrupen i ett hörn och hade uppenbara hallucinationer. Även i Gillbergs (numera strimlade) undersökning i Sverige förekom tre fall av hallucinationer.

Det finns inga långtidsstudier som visar att amfetamin skulle vara säkert för barn – tvärtom naturligtvis. Ändå sjunker medicineringen ner i åldrarna.

”Att ge växande småbarn stimulantia baserad på icke existerande forskning är rent ut sagt galet, och tar ingen hänsyn till de möjligt skadliga effekterna av att bada hjärnor hos små barn med kraftiga neurotransmittor-droger”, säger psykiatriprofessor Allen Frances i Huffington Post, angående dessa uppgifter.

Är detta verkligen vetenskap och beprövad erfarenhet?

http://www.nytimes.com/2014/05/17/us/among-experts-scrutiny-of-attention-disorder-diagnoses-in-2-and-3-year-olds.html?hp&_r=0

http://www.huffingtonpost.com/allen-frances/adhd-toddler-diagnosis_b_5343766.html

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten