Press: Svenska pressreleaser: 11 April 2014

KMR

Psykdroger bakom dödsskjutning på militärbas

2014-04-11

Amerikanska militären översvämmas av internt våld och självmord. Media rapporterar nu att den soldat som låg bakom den nyliga dödsskjutningen på militärbasen Fort Hood även gick på en cocktail av psykiatriska droger. Misstankar kvarstår också om knivattacken i en skola, där en 16-årig elev skadade 20 andra.

Enligt den amerikanske arméministern hade soldaten ”undersökts av en psykiatriker den sista månaden, men inte visat några tecken på att han skulle kunna begå en våldshandling”. Ministern berättade vidare att mannen ”hade fått Ambien [det narkotikaklassade zolpidem, Stilnoct], ett sömnmedel, och andra mediciner för att behandla ångest och depression”.

Våldet inom den amerikanska armén har aldrig varit så högt – och aldrig har så mycket psykiatriska droger delats ut. 

Skolvåld
Vi har ännu inte fått svar på om 16-årige Alex Hribal var på psykiatriska droger. Han knivhögg 20 elever i onsdags, varav fem livshotande, i Murrysville, Pennsylvania. Ingen förklaring till dådet har ännu lämnats, men man noterade att Alex Hribel var ”yr” när han greps.

Det finns anledning att tro att även han använde psykdroger. Faktum är att minst 31 skolskjutningar och skolrelaterat våld har kopplats ihop med psykiatriska droger, varav sex var knivattacker. Sammanlagt har det resulterat i 162 skadade och 71 dödade.

http://www.cchrint.org/school-shooters/

Trots att data visar på en mycket klar koppling mellan psykiatriska droger och våld, har inte ansvariga myndighetspersoner, vare sig i USA eller i Sverige utrett förhållandet. Media har vi totalt förlorat hoppet om.


Ref: Prescription Drugs Associated with Reports of Violence Towards Others
http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0015337

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten