Press: Svenska pressreleaser: 24 Januari 2014
KMR

7 AV 10 AMERIKANER ANVÄNDER RECEPTBELAGDA MEDICINER. ANTIDEPRESSIVA I TOPP.
2014-01-24

Antibiotika, antidepressiva och opiater, vilka är bland de farligaste, är de mediciner som används mest av amerikaner. Kostnaderna är dessutom enorma, över 1,7 biljoner kronor, och förväntas dessutom öka. Big Pharmas planer är nu uppenbara.

  • 70 procent av alla amerikaner använder receptbelagda mediciner.
  • Det näst vanligaste receptet var på antidepressiva medel.
  • En av fyra kvinnor (50-64 år) i USA använder antidepressiva
  • 13 procent av hela befolkningen använder antidepressiva medel.

Forskare från Mayo Clinic har upptäckt att nästan 70 procent av amerikanerna använder minst ett receptbelagt läkemedel, och mer än hälften får minst två recept. (1) De rapporterar även att antibiotika, antidepressiva och opiater är de vanligaste recepten som ges till amerikaner. 20 procent av alla amerikanska patienter har också visat sig vara på fem eller flera receptbelagda mediciner.

Opiater, främst Oxycontin, är en av de mest missbrukade ”legala” drogerna och har orsakat en otrolig mängd dödsfall. Så här skrivs det på Flashback: ”40 mg oralt. ev. uppdelat i 2 omgångar för ett behagligt långt rus som är bättre än allt horse [heroin] jag testat iaf.”

”Det näst vanligaste receptet var för antidepressiva medel”, uppgav dr Jennifer St. Sauver från Mayo Clinic i ett pressmeddelande. ”Och den tredje vanligaste drogen var opiater, vilket är lite bekymrande med tanke på deras beroendeframkallande karaktär”.

Nästan en av fyra kvinnor i åldern 50-64 befanns vara på ett antidepressivt medel, med totalt 13 procent av den totala befolkningen på antidepressiva, och 13 procent på smärtstillande opiater.

Antidepressiva och opiater var vanligast bland yngre och medelålders vuxna.

Andelen människor som tog minst ett receptbelagt läkemedel under den senaste månaden hade ökat från 44 procent 1999-2000 till 48 procent under 2007-2008, enligt rapporten från Mayo Clinic. Kostnaderna för receptbelagda läkemedel uppgick till 250 miljarder dollar år 2009, (över 1 biljon 700 miljarder kronor) och stod för 12 procent av den totala personliga vårdutgiften.

Enligt CDC (Center for Disease Control), ökade antalet personer som använder minst ett receptbelagt läkemedel under den senaste månaden (07-2013) nästan 50 procent mellan 2007 och 2010. Och forskarna sade att utgifterna bara kommer att öka i framtiden.

Och likt jeans, amerikanska bilar och Coca Cola så kommer allt från USA till Sverige. Det är redan på väg förstås. Big Pharma har ett järngrepp över planeten. Klarar verkligen politikerna i Sverige av att hantera detta?


(1) http://newsnetwork.mayoclinic.org/discussion/nearly-7-in-10-americans-take-prescription-drugs-mayo-clinic-olmsted-medical-center-find

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2014 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.