Press: Svenska pressreleaser: 3 Januari 2014
KMR

PSYKIATRINS DROGER OCH VÅLDET MOT KVINNOR
2014-01-03

”Fyra av sju gärningsmän hade haft kontakt med psykiatrin” berättar Aftonbladet den 28 december, och bekräftar det som KMR skrivit om i många år: Psykiatrins droger skapar besinningslöst våld. Och ofta är det kvinnor som drabbas.

I Aftonbladets viktiga granskning av kvinnovåldet berättar man om mord på kvinnor i Sverige 2013 och konstaterar: ”Fyra av sju gärningsmän hade haft kontakt med psykiatrin”. Vi kan läsa om en man som ”medicinerar hårt mot ångest”, som dödar sin exsambo med 31 knivhugg, och som vid gripandet visar sig ha ”spår av sju mediciner, tre av dem bensodiazepiner”. Mannen har bland annat fått de narkotikaklassade bensodiazepinerna Xanor och Stesolid under lång tid, tillsammans med den mycket kraftiga neuroleptikan Zyprexa. Vi kan läsa om mannen som får det beroendeframkallande sömnmedlet Zopiklon och det antidepressiva Sertralin (Zoloft), går hem och knivhugger sin fru till döds, för att sedan försöka döda sig själv. I förhör efteråt säger mannen ”att det enda han säkert minns är att han ville dö”.

Vi är inte förvånade och har många gånger berättat om det sanslösa våldet mot kvinnor, av män som var fullproppade med våldsframkallande psykiatriska droger. För oberoende av hur mycket Expressens kulturskribenter hyllar antidepressiva medel och ADHD-droger, så är det ett klart bevisat faktum att dessa preparat ÄR våldsframkallande. Vi behöver inte leta långt för att bland de publicerade, kända skadeverkningarna hitta: ”irritation, ångest, impulsivitet, agitation, fientlighet, aggression, agerar på farliga impulser, våldsamhet, mani, psykos, självmord,”m.m.

KMR har tidigare beskrivit hur några av de värsta fallen av vansinnesvåld mot kvinnor – inklusive de mest brutala fallen av våldtäkt – begåtts av män som agerat på det helt hämningslösa tillstånd av aggressiva impulser, som dessa psykiatriska droger framkallat. Vi har till exempel:

  • 22-åringen som mördade sin mormor i Borås 2012, där ”behandlingen” var än en gång en enda lång förgiftningsprocess med psykiatriska droger. Till slut hade man en drogförstörd, hallucinerande, mordgalen person http://www.kmr.nu/pressrel_2012_02_19-mormorsmordaren-i-boras-nytt-vansinnesdad-pa-psykiatriska-droger.htm

  • 32-åringen i Skara, som dömdes i det s.k. kannibalmordet, hade fått Concerta. Att Concerta skapar våld framgår tydligt i officiella publikationer (FASS), där det sägs: ”Uppträdande eller förvärrande av aggression eller fientlighet kan orsakas av behandling med stimulantia.” Enligt EU-kommissionen (2009) kan Concerta och andra amfetaminpreparat ge ”aggression, våldsamt beteende, psykos, mani, retlighet och suicidalitet”.

  • En 28-årig man dömdes i oktober 2010 till 4 års fängelse för en grym "batongvåldtäkt" på sin före detta flickvän. Hovrätten betecknade handlingen som "rå och hänsynslös". Mannen använde illegala droger. Men en psykiatriker hade inte tvekat att trots det skriva ut våldsframkallande amfetamin för hans ADHD. http://www.kmr.nu/pressrel_2011_07-02-knarklakarna-skapar-en-mangd-dodsfall-och-vald-bland-unga.htm

  • Våldtäktsfallen i Östergötland 2009 under en bilfärd. Våldtäkterna beskrevs av åklagare som det värsta man sett. En bisarr skräckfärd i bil i 16 timmar med knivhot och upprepade sexuella övergrepp mot tre unga kvinnor. Förövaren fick den dokumenterat våldsframkallande ADHD-drogen Concerta.

  • De övergrepp mot kvinnor som beskrivits som de värsta våldtäkterna någonsin i Norge, där förövaren, som själv fick Ritalin, drogade ner fem kvinnor och filmade övergreppen. http://www.kmr.nu/pressrel_2013_12_21-toppsykiatriker-som-skrev-ut-hastdoser-ritalin-forlorar-forskrivningratten.htm

I en PDF sammanfattar KMR de överväldigande bevis som finns för att det är de psykiatriska drogerna som utlöser det sanslösa våldet. Vi menar också att det är dags att hålla de myndigheter och politiker ansvariga som känner till detta men inte agerar.

Läs mer här


Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2014 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.