Press: Svenska pressreleaser: 22 Mars 2013
KMR

KATASTROFAL UNDERRAPPORTERING AV ELCHOCKER
2013-03-22

galen ect

Elchocker är vår mest kontroversiella behandlingsmetod. En klick psykiatriker försöker förhärliga den – på motsatta sidan står tusentals patienter utan minne. En intern rapport från Socialstyrelsen som KMR fick tag i tidigare visar att dödssiffran bland patienter ökar med 34 procent i elchockstäta delar av landet. Det minsta man kan begära är att Socialstyrelsen ser till att rapporteringen sköts.

En ny rapport som KMR tagit del av visar dock en katastrofal underrapportering av elchocker för 2011. Psykiatrikerna struntar helt enkelt i att rapportera. Socialstyrelsens ledning, som sade sig vara så bekymrad efter att alla skadorna av ECT visats i Uppdrag granskning år 2009, har alltså flera år efteråt inte ens slagit näven i bordet och krävt att få veta HUR MÅNGA elchocker som ges i landet.

Man får ingen rapportering alls om de verkliga effekterna och kan därför inte avgöra vilka skador ECT orsakar och hur farligt det är. Det är fullständigt omöjligt att göra en utvärdering – och det är naturligtvis det som är meningen. Men vi vet genom annan rapportering att det skadar många. Vissa känner inte igen sina anhöriga och vänner efter en serie elchocker, de får lära om sig genom manualer till tekniska apparater, kameror etc., de hittar inte hem, de blir personlighetsförändrade, känner sig som zombies; med andra ord, det är en fullständig katastrof som får fortgå med Socialstyrelsens goda minne.
http://www.elchocker.se/

Accepterar socialministern och andra ansvariga det här fortsatta bedrägeriet?

Läs hela rapporten om den katastrofala underrapporteringen:
http://jannel.se/ECT.RapportMars13.pdf

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2013 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.