Press: Svenska pressreleaser: 9 Mars 2013
KMR

AMFETAMIN HITTADES PÅ SKOLA – FÖRÄLDRAR OCH LÄRARE DJUPT, DJUPT CHOCKERADE
2013-03-09

Amfetamin-påse

Så gott som all media i Danmark och flertalet i Sverige har rapporterat om ett "ohyggligt fynd" som upprört föräldrarna på en förskola utanför Köpenhamn "mycket, mycket djupt". Man har hittat två påsar med sammanlagt sex gram amfetamin på skolgården. Men inget skrivs om att barn i en genomsnittlig svensk skola får lika mycket på 14 dagar.

Personalen på skolan i är omskakade, rapporterade Berlinske Tidning.
– Vi är djupt, djupt chockerade, säger områdeschefen för skolan i Husum utanför Köpenhamn. Det är våra medarbetare, ledare och föräldrar också.

Ekstra Bladet rapporterar även om djupt chockade föräldrar.
– Jag flyttar mitt barn om de hittar mer av den skiten på vår skola, säger en förälder.
– Vi måste alla se varandra i ögonen och prata om det här. Det finns en idiot ibland oss, säger en annan.
– Jag är fullständigt skakad, det är djupt chockerande, säger en kvinna.

Polisen blev inkopplad, ryckte ut och analyserade innehållet, vilket alltså visade sig vara amfetamin. Ingen skyldig har hittats. Rubriker över hela Danmark – och även i Sverige.

Och ja, det finns fog för uppståndelsen, det hade kunnat sluta riktigt illa om barnen hade fått i sig amfetaminet. Men vad man inte tänker på, eller säger, är att många miljoner barn går till skolan med amfetamin i kroppen och i fickan i hela västvärlden. Det säljs friskt till andra klasskamrater som vill ha en kick. Det är big business med ADHD-piller.

I en genomsnittlig skola i Sverige har nu cirka två procent diagnosen ADHD och får amfetamin – varje dag. På en skola med 300 barn får då kanske 6 barn amfetamin, ca 30 mg per dag. Det är runt 200 mg amfetamin per dag – av rent läkemedelsklassat amfetamin av högsta kvalitet, där 100 mg motsvarar 200-300 mg utspätt amfetamin på gatan. Det här innebär att barnen i en genomsnittlig skola i Sverige på 14 dagar får lika mycket amfetamin, grovt räknat, som det "ohyggliga fynd" man hittade på skolan i Husum.

I Sverige som helhet fick förra året 34 000 barn ADHD-droger. Psykiatrin bjöd dessa barn på sammanlagt 350 kilo amfetamin. Om man räknar med alla vuxna med ADHD som får amfetamin så blir det över 900 kg – nästan ett ton!

Men eftersom man har döpt om knarket till "medicin" är det ingen som reagerar!

http://www.bt.dk/krimi/fandt-amfetamin-i-boernehave-i-husum
http://www.expressen.se/kvp/tva-pasar-amfetamin-hittades-pa-forskola/
http://ekstrabladet.dk/112/article1931370.ece
http://www.dr.dk/P4/Kbh/Nyheder/Koebenhavn/2013/03/05/132759.htm

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2013 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.