Press: Svenska pressreleaser: 15 Februari 2013
KMR

KLAR LÄNK MELLAN ANTIDEPRESSIVA OCH BESINNINGSLÖST VÅLD
2013-02-15

Kvinna kastar sten

Senaste rubrikerna i Sverige: En 40-årig man hugger två grannar med kniv när de ber honom sänka musiken. En 44-årig man mördar en uteliggare. Bägge använde antidepressiva och/eller antipsykotika. Allt fler media och experter, inklusive psykiatriker, börjar förstå och diskutera det som KMR sagt i 25 år: de psykiatriska drogerna och i synnerhet antidepressiva framkallar besinningslöst våld.

Redan i slutet av 1980-talet kallade KMR lyckopillren för "mördarpiller". Det var med hänvisning till den våg av besinningslöst våld och massmord som började redan innan det första lyckopillret ens hann registreras. Läkemedelsföretaget hade dolt våldshändelserna i samband med registreringen. Därefter har det förekommit många tusentals fall av besinningslöst våld. Och man bör notera att planlöst, meningslöst våld förekom så gott som inte alls före de psykiatriska drogerna lanserades i mitten av 1950-talet. Inga skolskjutningar alls trots att många tuffa skolungdomar i USA gick omkring med pistol.

Det sanslösa våldet började ta fart på 1960-talet när allt fler fick psykdroger. Psykiatrin skyllde på "den underliggande sjukdomen". Den "offentliga" våldsvågen började när Wesbacker år 1988, full med Prozac, rusade in på sin arbetsplats i USA och mejade ner åtta arbetskamrater med automatgevär. Då hade Prozac just lanserats.

Därefter har det skett en veritabel tsunami med besinningslöst våld, massmord och skolskjutningar. Vid så gott som alla skolskjutningar, om inte alla, så har gärningsmännen använt antidepressiva och/eller ADHD-droger. Vid bägge skolskjutningarna i Finland hade förövarna använt antidepressiva. En av dem hade på nätet innan skolskjutningen till och med skrivit om att antidepressiva gjorde honom aggressiv.

Värst är det i USA, där har det förekommit hela 66 skolskjutningar på 14 år där gärningsmännen dokumenterat hade använt antidepressiva medel och/eller ADHD-droger. Mer om detta i kommande pressmeddelande.

Överförskrivning?
Antidepressiva är de mest förskrivna medlen och har ökat med 400 procent på tjugo år enligt Disease Control and Prevention (CDC) i USA. Men är verkligen 27 miljoner amerikanare så deprimerade att de måsta "medicineras"?

Nej, det är de inte, men definitionen på "egentlig [klinisk] depression" är så luddig (nedstämd i två veckor) att folk som blivit arbetslösa, förlorat en anhörig, mobbats, etc., blir sjukförklarade. Och anledningen till detta är att 75 procent inom den arbetsgrupp som utarbetat definitionen har direkta och finansiella kopplingar till de läkemedelsbolag som tillverkar antidepressiva medel.

Effektiviteten en myt
I en studie som publicerades 27 maj 2008 i Philosophy, Ethics and Humanities in Medicine (PEHM) visade forskarna hur de kom fram till att effektiviten hos  antidepressiva var en myt. Trots att hundratals tidigare studier hade visat att de var effektiva, kom forskarteamets analys fram med en helt annan sida:

  • Kliniska studier som kom fram till negativa resultat publicerades inte eller förvrängdes. Man hade bara lyft fram de positiva. De negativa var i klar majoritet.
  • Fördelarna överdrevs, såsom att positiva resultat av ringa betydelse rapporterades som banbrytande.• Den enda genuina fördelen med antidepressiva hittades hos en minoritet patienter som hade en mycket allvarlig depression.
    http://www.peh-med.com/content/3/1/14

De så kallade bevisen höll inte alls vid en noggrann granskning med hög etisk standard. Så gott som alla tidigare studier som hade presenterat en rosig bild av effektiviteten hos antidepressiva hade misstolkat betydelsen av statistik och manipulerat designen hos studierna och plockat och sållat bland data. Detta forskningsfusk har framodlat en myt att antidepressiva botar eller ens mildrar en depression.

Ett flertal senare studier av oberoende etiska forskare har bekräftat denna studie. Det är idag känt och accepterat att antidepressiva inte är bättre än placebo, vilket faktiskt ej ger dem berättigande att användas med läkemedelsförmåner. De fungerar med andra ord inte, mer än om man tror att de gör det; det enda som verkligen fungerar är de allvarliga bi-verkningarna – de egentliga verkningarna – såsom mord- och självmordstankar, psykos, aggressioner, panik, ångest, hallucinationer, m.m. Alla råkar inte ut för dem, men tillräckligt många för att skapa rubriker varje vecka.

Antidepressiva gemensam nämnare
Vid alla skolskjutningar i USA har det varit mer intressant att skriva om vilka vapen som använts istället för vilka psykdroger som gärningsmännen använt. Det börjar nu blir accepterat och omnämnt i media i USA, som tidigare varit tvärtysta om detta, att det finns en mördande länk mellan psykiatriska droger och skolskjutningar. Allt fler skriver om detta. Lawrence Hunter vid Social Security Institute säger:
"I praktiskt taget varenda masskolskjutning under de sista 15 åren så har skytten varit på, eller varit på avtändning från, psykiatriska droger."

Att gärningsmannen slutat med sina droger vid tiden för våldet är naturligtvis inte orsak till våldet. Avtändningen är mycket svår för många och skapar i sig aggressioner. Att lägga lock på latenta aggressioner med kemikalier är ingen lösning. Kemikalierna förvärrar aggressionerna.

"Man kan dra en linje mellan antalet skolpsykiatriker i USA och antalet skolskjutningar, och man kommer att finna att båda gått upp i samma riktning under samma tid," säger David Healy, som är en internationellt känd psykiatriker.

Psykiatriker Peter Breggin säger till FOX News att depression sällan leder till våld. En intressant iakttagelse. Han hävdar att mord och massmord i samband med depression enbart har inträffat efter användningen av antidepressiva. Dessutom så står det i så gott som alla biverkningsbeskrivningar för antidepressiva medel att självmords- och mordtankar är en "bieffekt".  Breggin hävdar att "i alltför många fall så orsakar eller bidrar [drogerna] till de fruktansvärda våldshändelserna. Psykiatrin är orsak och inte en kur för massvåld, och att söka efter hjälp från psykiatrin kommer enbart att distrahera oss från att söka genuint effektiva lösningar."
http://www.variety.com/2013/01/18/breggin/

Psykdrogerna toppar våldslistan
En studie som publicerades i PloS ONE år 2011, och presenterades i tidningen Time, identifierade 31 droger som mer än andra kopplades till rapporter om våld. Bland de tio i topp så var åtta psykiatriska droger, antidepressiva, ADHD-amfetamin eller antipsykotiska medel.
http://healthland.time.com/2011/01/07/top-ten-legal-drugs-linked-to-violence/#ixzz1AN3bAwAe
http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0015337

International Society for Ethical Psychology & Psychiatry (ISEPP) skrev efter massakern i Newstown ett brev till vicepresidenten :
"Vi begär en undersökning av sambandet mellan dessa massmord och användningen av psykotropiska droger… sambandet mellan psykotropiska droger och mord är inte tillfälligt … alla klasser av psykiatriska droger kan framkalla våldsamt, irrationellt och/eller maniskt beteende."
http://psychrights.org/2013/130107Ltr2BidenGunViolenceTaskForce.pdf
(sid 6)

Vi har förskonats från skolskjutningar i Sverige, men inte från besinningslöst våld. Allt från vansinneskörningen i Gamla stan, samuraijmannen, mannen med järnspettet, kannibalen i Skara, Sveriges otäckaste våldtäktsmål till kvinnan som nyligen högg ihjäl sin sambo och en lång, lång rad av sanslöst våld vittnar om att någon borde skriva till Reinfeldt och begära en opartisk undersökning.

Och som en slags ironi så kom nyligen en studie från Karolinska som visar att aborrar som får i sig psykdroger från avloppen blir ökat osociala och aggressiva.

http://www.thenewamerican.com/usnews/crime/item/14335-drug-induced-murder-what-caused-the-connecticut-school-shootings

http://www.sciencedaily.com/releases/2013/01/130122191404.htm


Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2013 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.