Press: Svenska pressreleaser: 19 Januari 2013
KMR

MENTALT VÄLBEFINNANDE OCH LYCKA HÖGST BLAND FRUKT OCH GRÖNSAKSÄTARNA
2013-01-19

Frukt

Ett flertal studier på senare tid har visat att de som äter sju portioner med grönsaker och frukt varje dag lever lyckligast och är mentalt friskast.

Istället för att ta psykiatrikernas giftiga droger kan man börja äta nyttig mat. Om det inte är den direkta orsaken så bidrar det i alla fall till ett lyckligare liv.

Forskare från universitet i Warwick studerade matvanorna hos 80 000 britter. De fann att mentalt välbefinnande stod i direkt proportion till hur många portioner frukt och grönsaker. Välmåendet var som högst vid sju portioner om dagen.

De flesta hälsomyndigheter rekommenderar fem portioner för att skydda mot cancer och hjärtsjukdomar. Men inget nämns om mentalt välbefinnande. Istället rekommenderas antidepressiva medel.

Forskarna fann att en fjärdedel av britterna enbart äter en portion eller ingen av frukt och grönsaker per dag. Enbart en tiondel av befolkningen konsumerar sju portioner. Det råder förmodligen samma förhållande i Sverige. Studien skiljer inte på vilken slags frukt eller grönsaker och definierar en portion som 80 gram.

Den ledande forskaren, professor Sarah Stewart-Brown, vid universitet i Warwick sa: "Den statistiska kraften i frukt och grönsaker var en överraskning. Diet har länge ignorerats av välmående forskare."

Läkare får ytterst lite utbildning i näringslära, de är närmast kemister när de examineras. Det är alltså dags att omprogrammera allmänläkare och psykiatriker som slentrianmässigt skriver ut kemikalier till folk som mår dåligt.

http://www2.warwick.ac.uk/newsandevents/pressreleases/7-a-day_for_happiness/
http://www.andrewoswald.com/docs/October2FruitAndVeg2012BlanchOswaldStewartBrown.pdf

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2013 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.