Press: Svenska pressreleaser: 18 Januari 2013
KMR

STUDIE VISAR ATT FISKOLJA ÄR LÅNGT BÄTTRE FÖR BARN MED ADHD ÄN AMFETAMIN
2013-01-18

Barn med apa

Vanlig fiskolja, Omega-3, förbättrar symtomen hos som fått diagnosen ADHD utan de biverkningarna som andra ADHD-droger har, såsom Ritalina, Concerta, Adderall och Strattera. Och dessutom mycket effektivare, visar en studie från universitet i Adeleide i Australien.

När 130 barn i åldrarna 7 och 12 fick fiskoljekapslar dagligen, förbättrades beteendet dramatiskt inom tre månader. Dessutom:
• Efter sju månader var barnen inte så rastlösa och visade förbättringar i skolan.
• Förbättringar i koncentrationen förbättrades med trettio procent.
• Efter 15 veckor upplevde 30-40 procent av barnen förbättringar.
• Efter 30 veckor hade 40-50 procent förbättrats.
• Barn som fick placebo fick senare fiskoljekapslar och upplevde även samma förbättringar.

En del föräldrar har prövat Omega-3 kapslar utan att märka någon större skillnad. Problemen är flera:
• De ger alldeles för liten dos, 2-3 gram är nödvändigt. Det gäller att väga upp balansen mellan Omega-3 och Omega-6. Och det kan ta tid.
• Det är inte tillräckligt renad och effektiv Omega-3. Det är avsevärd skillnad på olika preparat. Man skall titta på mängden DHA/EPA, inte bara mängden fiskolja.
• De ger upp för lätt. Till skillnad från giftiga kemikalier tar naturmedel längre tid att verka. Dock slipper man alla biverkningar, de kommer dock sakta men helt säkert med övriga ADHD-medel. Många stressade föräldrar vill ha en quick fix. Det fungerar inte så.

Varför ge barnen droger som enligt flera studier är starkare än kokain när billig och effektiva naturmedel finns tillgängliga?

Svaret är pengar! Läkemedelsbolaget Jansen har bara i Sverige dragit in närmare en halv miljard kronor på Concerta. Internationellt uppgår denna legala droghandel till en multimiljardindustri.

Om Ritalina vore säkert var det ingen som skulle protestera, men enligt studier ger Ritalina mer kick än snortad eller injicerad kokain. Och det ger vi barn?

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2001/09/26/ritalin-part-two.aspx http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2006/07/4/fish-oil-treats-adhd-better-than-ritalin.aspx http://www.dailymail.co.uk/health/article-197703/Fish-oil-help-ADHD.htm
http://www.zonediet.com/omega-3-fish-oil

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2013 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.