Press: Svenska pressreleaser: 10 Oktober 2012
KMR

SÄTTET ATT SÄLJA PSYKOFARMAKA ÄR ATT SÄLJA PSYKISK SJUKDOM
2012-10-10


Sälja psykisk sjukdom

Idag är det FN:s världshälsodag för psykisk hälsa. Den firas med en enorm drive för psykiska störningar! Var fjärde svensk hävdas lida av psykisk störning, vilket är närmast löjligt, men får sin förklaring i de ovetenskapliga diagnoserna inom psykiatrin. De används för att skapa sjukdomar som inte finns och är till för att sälja psykdroger. Gränserna mellan sjukt och friskt blir allt generösare.

Med siffror från Socialstyrelsen har KMR nyligen räknat ut att hela 20 procent av den vuxna befolkningen över 20 år går på psykdroger (2011). Och många använder fler än en.

Om man betänker vilka allvarliga biverkningar dessa droger har så får man även förklaringen till många samhällsproblem med sanslöst våld, uppgivenhet, förtidspensioneringar och faktiskt – psykisk sjukdom. För det är nu så att dessa psykiska droger på sikt framkallar de symtom som de är avsedda att behandla, bland annat självmord.

KMR har tidigare presenterat uppgifter från Socialstyrelsen som visar att hela 86 procent av alla människor som begick självmord år 2007 (och senare) och anmälda enligt lex Maria använde psykofarmaka.

Som bäst kan man säga att de inte fungerar och som värst att psykofarmaka framkallar självmord – vilket faktiskt även står som biverkning på många antidepressiva medel. Andra är mani, agitation, psykos, hallucinationer med mera i en lång rad. KMR skrev ut en lista på biverkningar från de vanligaste psykdrogerna. Den blev flera meter lång med normaltext. De verkningar man inte gillar kallar man bi-verkningar och skriver i liten text.

Den psykiatriska diagnossjukan är närmast pandemisk. Men kallar man nedstämdhet för "själens förkylning" som skall behandlas med tung psykofarmaka så ser man hur det går. Bipolärt, tidigare manodepressivt, populariseras som "livet upp- och nedgångar" vilket skall medicineras bort. Tidningarnas löpsedlar fylls med nya "okända" sjukdomar som bara måste behandlas. Läkemedelsbolagen har skickat in de färdigskrivna artiklarna med ett offer och en psykiatrisk expert som lovsjunger den nya medicinen, allt enligt känt mönster.

Den absoluta majoriteten av alla ungdomar som förtidspensioneras idag har en psykisk diagnos, många med ADHD och liknande bokstavskombinationer. De slås ut från arbetslivet till gigantiska kostnader för samhället och kommer inte tillbaka till ett anständigt liv.

Är allt detta vad vi kallar vetenskaplig psykiatrisk vård?

Det råder en ständig naiv tilltro till psykiatrins möjlighet att hjälpa människor med psykiska problem. Hittills har vi dock inte sett och hört mycket av detta. Det vi hör är främst ett ständigt krav på mer "resurser" alltså pengar. Politiker använder det för att värva röster. Men var är kraven på resultat? Hur många har blivit helt friska – och utan psykdroger?

Det är dags att satsa på alternativ mentalhälsovård, för som det är nu, fastnar allt fler människor i beroendeframkallande och kraftigt personlighetsförändrande psykdroger. Många som använt psykdroger säger att de aldrig hittar tillbaka till sig själva igen när de försöker sluta.

Många desperata människor i nöd som skulle bli hjälpta med ett samtal slutar istället som mjölkkossor åt läkemedelsindustrin livet ut. Och det är väl förhoppningsfullt inte det som är målet för FN:s världshälsodag för psykisk hälsa?

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2012 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.