Press: Svenska pressreleaser: 10 Augusti 2012
KMR

PSYKO PHARMA BAKOM TSUNAMIN AV PSYKIATRISKA DROGER TILL BARN
2012-08-10


Psyko Pharma och Psykiatrin

Alliansen mellan psykiatrin och de läkemedelsbolag som tillverkar psykodroger, Psyko Pharma, har varit den drivande kraften bakom tsumanin av psykdroger till över 20 miljoner barn. Det är dock inte barnen som är sjuka – "sjukdomarna" har skapats. Nu avslöjas den rent djävulska planen bakom denna nerdrogning. Det är samma plan som betalda psykiatriker i Sverige börjat införa.

Johnson & Johnson (J&J), läkemedelsbolaget som tillverkar antipsykotikan Risperdal, har nyligen gått med på att betala 2,2 miljarder dollar (15 miljarder kronor) i förlikning för att avsluta en federal undersökning angående företagets marknadsföringsmetoder. (1) Det handlar i första hand om illegal marknadsföring av Risperdal. Tusentals familjer har även stämt J&J och krävt skadestånd för deras skadade barn, varav flera har avlidit.

Det är väl dokumenterat (2) att J&J i det tysta betalade världens mest kända barnpsykiatrier, Joseph Biederman, vid Harvard University, för att förespråka den extremt kraftfulla antipsykotikan Risperdal till barn, som endast är tillåten för vuxna. Han hävdade (läs ljög) att många som har ADHD egentligen är bipolära och behöver Risperdal. (De går naturligtvis upp och ned av amfetaminet, men det är inget psykiatrikerna bryr sig om, utan istället slår mynt av.) Över EN MILJON barn i USA blev plötsligt "bipolära", vilket gör det mer vanligt än diabetes.

Det är den våg vi ser komma till Sverige nu genom betalda lakejer inom psykiatrin. Biederman, som kallats The Godfather inom barnpsykiatrin, var även spökskrivare för J&J:s många artiklar som ledande medicinska tidskrifter publicerade. Allt var båg-bluff-ljug. Man har PRODUCERAT "sjukdomarna". Så fort de rör sig, pratar för mycket eller stör karriärsugna föräldrar och utmattade lärare, skall de ha en diagnos och medicin, dvs. droger. Det förklarar och ursäktar varför de vuxna inte klarar av att hantera situationen. Det finns naturligtvis stökiga barn, ingen förnekar det, men de har absolut inget fel på hjärnan som berättigar droger.

Biederman hade, och har fortfarande, ett enormt inflytande på barnpsykiatrin världen över genom sin position på Harvard, och han författade även artiklar tillsammans med professor Gillberg. Man finner hans namn överallt i referenser till artiklar om ökningen av bipolära barn. Han är även upphovsmannen till ADD/ADHD vilket orsakade en lavin av "ADHD-barn" (500 000 på ett enda år) med tillhörande lika stor försäljning av amfetaminpreparat.

Biederman har tagit emot miljonbelopp från J&J som han ej redovisat för Harvard universitetet. Enligt Biederman var detta "enbart för befrämjandet av medicinsk behandling genom rigorösa och objektiva studier". Nåja, under förhören framkom det genom avslöjande av e-mail och interna dokument att dessa "rigorösa och objektiva studier" hade målet "att befrämja de kommersiella (sic) målen hos J&J". Man fann också hos J&J utkast till artiklar som Biederman bara hade att skriva under på. Han hade dessutom utlovat J&J positiva resultat innan studierna genomförts. Under de senare filmade kongressförhören kan man se professorn från Harvard sitta och skruva på sig och påstå att han inte kommer ihåg någonting av allt det han anklagades för.

Det var uppenbarligen väl investerade pengar av J&J, då bipolära diagnoser ökade exponentiellt med en lika kraftig ökning av försäljningen av Risperdal/Risperdone till barn.

Man finner dock anledning att ifrågasätta professorns mentala status när man bläddrar vidare i förhörsprotokollen. En marknadsföringschef på J&J skriver nervöst i ett memo att Biederman krävde 3000 dollar som betalning för ett föredrag han höll: "Han är en väldigt stolt, nationell figur inom barnpsykiatrin och har väldigt kort stubin." Han skrev vidare att Biederman närmast blev galen efter att ha fått avslag på ett forskningsanslag på 280 000 dollar, "Jag har aldrig sett någon så arg" och om inte J&J gav honom en check snart "så är jag sannerligen rädd för konsekvenserna". Biederman ville starta ett forskningscenter för pengarna och han hade uttalat att "syftet med centret var att framställa [generate] och sprida data som stöder användningen av Risperdone hos barn och ungdomar". Biederman skulle alltså "framställa" data… Centret fick 700 000 dollar bara under 2002.

Och nog skulle Biederman "framställa" data. J&J utförde en studie som visade att det inte var någon skillnad mellan placebo och Risperdal bland barn. I den artikel som signerades av Biederman stod det emellertid att enbart de barn som fick Risperdal förbättrades.

Detta om den främsta förgrundsfiguren inom den internationella barnpsykiatrin. Allt avslöjades när 4-åriga Rebecca dog av massiva doser av bland annat Risperdal, allt enligt Biedermans anvisningar. (3) Föräldrarna åtalades för mord, psykiatrikerna gick fria.

Bossarnas Boss
Nyligen fick även GlaxoSmithKline (GSK) betala 3 miljarder dollar (20 miljarder kronor) i förlikning med staten för illegal marknadsföring av bland annat det antidepressiva medlet Paxil/Seroxat. (4) Det är det högsta skadeståndsbeloppet någonsin inom sjukvårdsbedrägerier. GSK hade använt en hel del fula tricks i marknadsföringen. Värst var att man medvetet undanhöll data om att Seroxat framkallade självmordsbenägenhet bland barn och ungdomar. Man hade intensivt marknadsfört att Seroxat/Paxil var bra för ungdomsdepressioner trots att FDA vägrade godkänna detta.

Sättet de gick tillväga på var bland annat att använda en annan mycket känd psykiatriker, Charles Nemeroff vid Emory University, även kallad "Bossarnas Boss" inom psykiatrin, för att förespråka Paxil/Seroxat för barn och ungdomar. Referenser till honom finns gott om även i svensk psykiatri. GSK betalade ut 960 000 dollar i hemlighet till Nemeroff för detta. Nemeroff deklarerade 35 000 dollar till Emory. Mellan 2000 och 2007 fick han 2,8 miljoner dollar från olika läkemedelsbolag, men deklarerade endast 1,2 miljoner. (5)

GSK spökskrev även en farmakologisk handbok för familjeläkare vilka skriver ut många recept till barn. Nemeroff stod som författare. Försäljningen av Paxil/Seroxat antog astronomiska proportioner.

Detta är bara några få av de psykiatriker som avslöjats i säng med läkemedelsbolagen. Det finns en hel drös till av mycket kända psykiatriker som tagit emot pengar och begått annat fuffens, varav flera varit ordförande för APA, amerikanska psykiatriförbundet. (6) Det finns tusentals dokument som visar hur hänsynslöst och kriminellt Psyko Pharma agerat. Läkemedelsbolagen på rent ekonomiska grunder. Men vad får psykiatriker att agera på detta sätt? Enda förklaringen är att många av dessa är de verkligt psykiskt sjuka människorna. Psykiatriker står för de flesta och största sjukvårdsbedrägerierna i USA, trots att de tillhör bland de minsta segmenten inom sjukvården. Det finns heller ingen annan akademisk yrkesgrupp som blivit fällda för så mycket brottslig verksamhet som just psykiatrin. Tusentals har blivit åtalade och fällda för allt från sexuella övergrepp, narkotikaförsäljning till rena mord. (7)

Och dessa människor skall få ansvara för våra barns mentala hälsa?

(1) http://online.wsj.com/article/SB10000872396390444097904577537090895140670.html?mod=WSJ_qtoverview_wsjlatest
(2) http://www.nytimes.com/2008/11/25/health/25psych.html?_r=1&pagewanted=all
(3) http://www.cbsnews.com/2100-18560_162-3308525.html
(4) http://www.justice.gov/opa/pr/2012/July/12-civ-842.html
(5) http://online.wsj.com/article/SB122304669813202429.html
(6) http://www.cchrint.org/cchr-issues/the-corrupt-alliance-of-the-psychiatric-pharmaceutical-industry/
(7) http://www.cchr.org/cchr-reports/overview.html

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2012 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.