Press: Svenska pressreleaser: 24 Juni 2012
KMR

APOTEKEN SÄLJER LÅNGT ÖVER ETT HALVT TON AMFETAMIN FÖR 400 MILJONER KRONOR
2012-06-25


Mänskliga Rättigheter

I nya numret av "mänskliga rättigheter" nr 2-12 tar vi upp ADHD-drogernas inverkan på samhället samt den "evidensbaserade" psykiatrins totala och skrämmande brist på evidens.

• Apoteken säljer 700 kilo ADHD-droger till över 50 000 svenskar, hälften barn och ungdomar, för närmare 400 miljoner kronor.

• Karolinska delar ut dödliga doser amfetamin. Jan blev renodlad injektionsmissbrukare när han sökte hjälp hos psykiatrin på Karolinska. Han fick 500 mg amfetamin per dag i sex månader. Det resulterade i psykos, bilvurpa, häkte, paranoia och ett allvarligt missbruksproblem.

• Psykiatrin har hävdat att amfetamin skall hjälpa fångar med ADHD. Vi visar att det är baserat på en katastrofal studie som till och med får Gillbergs studie att blekna. Och även här strimlades material som inte såg så bra ut. I övrigt fattas allt vad evidens innebär. Man hade till och med en kontrollgrupp med sockerpiller och en med amfetamin. 70 procent av fångarna "rymde".

• Missbruket av ADHD-droger är ENORMT. Hundratals sidor på bloggar ger tips och råd hur man skall bli hög på Concerta och Ritalina.

• En unik svensk studie visar att amfetamin är den mest våldsframkallande drogen av alla. Detta är ren evidens. Den ger vi till ungdomar och små barn.

• Danska mödrar rasar mot tillverkare av antidepressiva – många har fått missfall; dödsfall och skador har inträffat. Foster har fötts utan kranium. Nu stämmer mödrarna läkemedelsbolagen.

• Psykiatriker Göran Isacssons artikel om att antidepressiva förhindrar självmord har dragits tillbaka – i all tysthet. Han hade 230 procent fel i den katastrofala studien som lade grunden till den enorma nerdrogningen av kvinnor med antidepressiva vi ser idag. Vad vi inte får veta är att 86 procent av alla kvinnor som begick självmord och anmäldes enligt lex maria under ett år hade behandlats med psykdroger, 77 procent med antidepressiva. Vi får heller inte veta hur mycket pengar Isacsson fått av läkemedelsbolagen för sin helt "missvisande studie".

Ladda ner pdf-tidningen:
http://www.kmr.nu/manskliga_rattigheter/mr2_2012.pdf

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2012 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.